AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE MALZEME DESTEĞİ


Sporun ve sporcunun dostu Akdeniz Belediyesi, kent genelinde faaliyet gösteren 17 amatör spor kulübüne, forma ve kramponlardan oluşan malzeme desteğinde bulundu.
Akdeniz Belediyesi tarafından, amatör spor kulüplerine yapılacak malzeme dağıtım töreni Seyfi Ali Türkoğlu-Şafak Erdur Spor Tesislerinde yapıldı. Törene, Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri, futbol branşında faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri temsilcileri ile çok sayıda genç sporcu ve yakınları katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, amatör sporun ve sporcuların desteklenmesinin, belediyelerin temel görevi olduğuna inandığını vurguladı. Başkan Pamuk, “Bizler de Akdeniz Belediye Spor aracılığıyla, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile diyalog içerisinde, ilçemizde kurulu olan spor kulüplerimize ulaşıyor, sorunlarını tespit edip imkânlarımız ölçüsünde gidermeye çalışıyoruz. Bugün de 17 kulübümüze karınca kararınca bir katkı sağlayacağız” dedi.
Başkan Pamuk; “Altyapıya büyük önem veriyoruz”
Akdeniz Belediyesi olarak amatör sporun teşvik edilmesine ve altyapıya büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Pamuk, “Nitekim Akdeniz Belediye Spor Kulübümüzün U11, U12, U13, U14, U15, U16 ve U17 liglerinde mücadele eden futbol takımlarımız, geçen dönem Mersin’de şampiyonluklar elde ettiler ve ilimizi farklı turnuvalarda da başarıyla temsil ettiler. Bugün itibariyle 600 civarında gencimiz ve çocuğumuz, Akdeniz Belediye Spor Kulübü bünyesinde farklı dallarda spor faaliyetlerine katılıyorlar” diye konuştu.
“Amatör spor kulüpleri desteklenmeli”
Başkan Pamuk, sporun kitleleşmesi ve çok daha geniş kitlelere ulaşması için amatör spor kulüplerinin ciddi şekilde desteklenmesi gerektiğinin de altını çizdiği konuşmasında; “Aynı zamanda gençlerimiz arasında sporun yaygınlaştırılması ve çeşitlendirilmesi bağlamında da amatör spor kulüplerimizin desteği ve katkıları çok önemlidir. Yerel yöneticiler ve belediyeler olarak, amatör spor kulüplerimizin taşıdığı yükü paylaşmalıyız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
ASKF Başkanı Ertaş’tan teşekkür
Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş da konuşmasında, amatör spor adına mutlu ve sevinçli bir gün yaşadıklarını dile getirerek, “Akdeniz Kaymakamımız ve Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Pamuk’a, amatör sporun gelişmesine sunduğu katkılar; spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı; şahsım, federasyonumuz ve spor kulüplerimiz adına teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Muhittin Pamuk, Mersin ASKP Başkanı Mithat Ertaş ile birlikte, kentin amatör spor kulüplerinde oynayan sporculara, forma ve kramponlardan oluşan spor malzemelerini dağıttı. Amatör spor kulüpleri yöneticileri ile sporcular, kendilerine sunulan malzeme desteği nedeniyle Akdeniz Belediyesi’ne ve Başkan Pamuk’a teşekkür ettiler. Tören, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder