ZABITA’DAN KALDIRIM İŞGALİNE VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE MÜDAHALE


Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde kaldırım işgali yapan esnafları uyararak, gelişi güzel asılan reklam afişlerini topladı.
Okullarında açılmasıyla cadde ve kaldırımlarda oluşan görüntü kirliliğini önlemek ve vatandaşların kaldırımları daha rahat kullanması adına yaya trafiğini rahatlatıcı nitelikte çalışmalar yapan ekipler, halkın yoğun olduğu bütün bölgelerde işyerlerini tek tek gezerek, kaldırım işgali konusunda esnaflara uyarıda bulundu.
Son günlerde kaldırım işgalleri ve gelişi güzel asılan reklam afişleri konusunda çok şikayet aldıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşların can güvenliğini sağlamak zorunda olduklarını, bu işgallere müsamaha göstermelerinin söz konusu olamayacağını ifade etti.
Can, "Şehir genelinde uygunsuz konulan reklam afişleri ve kaldırımların usulsüz şekilde kullanımı görüntü kirliğine sebep olduğu gibi, bundan daha da önemlisi yayalar işgal yüzünden taşıt yolunda yürümek zorunda kalıyor. Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak zorundayız. Bu işgallere müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Yayaların kaldırımlarda güvenli bir şekilde yürümesini engellemeyelim. Esnaflarımızdan bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Lütfen daha duyarlı olalım” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder