TEKELİÖREN MAHALLESİ CEMEVİ TEMELİ ATILIYOR



Tarsus Belediyesi tarafından Tekeliören Mahallesi’nde proje hazırlıkları tamamlanan Cemevi’nin temel atma töreni 6 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Herkese, her kesime eşit mesafede olduklarını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, alevisiyle, sünnisiyle bir bütünün parçaları olduklarını söyledi.

Başkan Can, “Belediyecilik hissetmektir, dokunmaktır. Bizler aynı vatan ve aynı bayrak altında yaşayan insanlar olarak farklı kültürel ve mezheplere sahip olabiliriz. Farklılıklarımız ve birbirimize göstereceğimiz saygı ve anlayış birbirimize sımsıkı kenetlenmemizi sağlayacaktır. Bildiğiniz gibi Burhanettin Kocamaz başkanımızın zamanında da Kavaklı Mahallemizde bir Cemevini hizmete sunmuştuk. Bu kez TekeliörenMahallemizde projesini tamamladığımız Cemevi inşaatının temelini törenle Can’larla birlikte atacağız inşallah. Aramıza fitne, fesat tohumları sokmak isteyenlere inat, bizler birbirimizin inanç ve kültürüne saygı duyarak toplum olarak daha da yakınlaşacağız. Alevisiyle, Sünnisiylebiz bir bütünün parçalarıyız. Biz biriz, iriyiz ve güçlü bir Türkiyeyiz. Allah birliğimizi dirliğimizi bozdurmasın. Biz hep bir olacağız, diri olacağız. Bu vesileyle 6 Eylül 2018 Perşembe günü saat 17.00’da TekeliörenMahallemizde yapımına başlayacağımız Cemevi temel atma törenine bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum’’ şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder