TALAY COŞKULU BİR KALABALIK HUZURUNDA A.ADAYLIĞINI AÇIKLADI



CHP Genel Başkan Baş Danışmanı, Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, CHP'den Mersin Büyükşehir Belediye başkanı aday adayı olduğunu coşkulu bir kalabalık huzurunda açıkladı. İl binasının önünde düzenlenen toplantıda konuşan Talay, yaptığı konuşması sık sık alkışlarla kesildi.
Yaklaşık 5 yıldır Mersin’i karış karış dolaşarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı için halkla kucaklaşan İstemihan Talay’ın aday adaylığı açıklamasına Mersin’in tüm ilçe ve köylerinden müthiş bir kalabalık topluluk katıldı. Talay’ın açıklamasına Mersin’deki hemşehri dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri de müthiş bir ilgi gösterirken, “CHP’nin Mersin Büyükşehir adayının İstemihan Talay olduğu açıkça görülmektedir” dedirtti.
Pazar günü öğleden sonra CHP Mersin il binasında, çalışma arkadaşlarının ve sevenlerinin katılımıyla toplantı düzenleyen ve burada konuşan Talay, Mersin’in geleceğini belirlemek için hep beraber yola çıkmak amacıyla toplandıklarını söyledi.
Talay, CHP Mersin il binasında yaptığı gövde gösterili basın açıklamasında, Mersin’i geleceğe taşımak için hep beraber yola çıkmak amacıyla toplandıklarını belirtti. Mersin'in insanların gelip huzur bulduğu, huzur içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu vurgulayan Talay, "Bu kenti, geleceğe hoşgörülü bir şekilde, demokratik bir yönetim altında, bütün vatandaşlarımızı eşit gören, hepsiyle bütünleşen bir yerel yönetim anlayışıyla yönetmek bizim görevimiz olacaktır." diye konuştu. 45 derece sıcaklıkta sevenleriyle kucaklaşan Talay, Güçlünün değil, haklının hakkını aldığı, sorunlarının çözüldüğü bir yerel yönetim kuracaklarını belirtti.
Talay, şunları söyledi: "Ben bu yola çıkarken, 40 yıllık birikimimi, kendi adıma yaptığım üretimi, adımı, ismimi ve bir ölçüde hepinizin önünde şerefimi ve namusumu koyarak yola çıkıyorum. Biz hiçbir zaman yapacağız anlayışı içerisinde olmuyoruz. Konuştuklarımız sadece yaptıklarımızın tekrarıdır. Geçmiş zamanla konuşarak geleceğe ışık tutuyor, geleceğimizi belirlemek istiyoruz."
Mersin'in insanların gelip huzur bulduğu, huzur içerisinde yaşadığı bir kent olduğunu vurgulayan Talay, "Bu kenti, geleceğe hoşgörülü bir şekilde, demokratik bir yönetim altında, bütün vatandaşlarımızı eşit gören, hepsiyle bütünleşen bir yerel yönetim anlayışıyla yönetmek bizim görevimiz olacaktır" dedi.
Güçlünün değil, haklının hakkını aldığı, sorunlarının çözüldüğü bir yerel yönetim kuracaklarını aktaran Talay, şöyle konuştu:
"Ben bu yola çıkarken, 40 yıllık birikimimi, kendi adıma yaptığım üretimi, adımı, ismimi ve bir ölçüde hepinizin önünde şerefimi ve namusumu koyarak yola çıkıyorum. Biz hiçbir zaman yapacağız anlayışı içerisinde olmuyoruz. Konuştuklarımız sadece yaptıklarımızın tekrarıdır. Geçmiş zamanla konuşarak geleceğe ışık tutuyor, geleceğimizi belirlemek istiyoruz."
Talay, bütün yaşamı, yöneticilik hayatı boyunca dinleyerek öğrendiğini, öğrendiklerini de yerine getirme konusunda tereddüt etmediğini bildirdi.
"Bize güvenin, inanın." diye konuşan Talay, "Biz bugün ne söylediysek yarın onu da gerçekleştirecek hem birikime hem inanca hem de tecrübeye sahibiz." dedi.
"Bize güvenin, inanın." diye konuşmasını sürdüren Talay, "Biz bugün ne söylediysek yarın onu da gerçekleştirecek hem birikime hem inanca hem de tecrübeye sahibiz." dedi.
Talay'ın başkan aday adaylığı açıklamasına çok sayıda partili, sivil toplum örgütleri, dernek yöneticileri katıldı.
İl Başkanı Adil Aktay ise toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün ülkemiz, üretimden uzak, ranta ve betona dayalı bir ekonomik modelin yol açtığı krizlerle boğuşuyor. Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşulların oluşmasında, iktidarın güdümündeki yerel yöneticilerin de büyük suçu var. AK Partili Belediye Başkanları, iktidarın ranta ve betona dayalı ekonomik modelini acımasızca uyguladılar ve bu ülke kentlerinin geleceğini kararttılar.
Gün geldi, bir zamanlar büyük belediyecilermiş gibi gösterilen Kadir Topbaş gibi, Melih Gökçek gibi  isimlerin foyaları ortaya çıktı;  bu isimler bizzat kendi partileri tarafından görevden alındı.  Böylece, AK Partinin yerel yönetimlerde aslında  hiçbir başarı hikâyesinin bulunmadığı, kendileri tarafından itiraf edilmiş oldu.
 Bu perspektifle yola koyulan değerli Belediye Başkan Aday Adaylarımızdan biri de Kültür Bakanımız, Milletvekilimiz, Sayın İstemihan Talay...
1970'li yıllardan bu yana kamu bürokrasisinde ve devletin pek çok kademesinde görevler üstlenmiş olan Sayın Talay'ı, Mersin kamuoyu çok yakından tanıyor.
Aday adaylığı yarışına katılarak, Mersin'e hizmet yolunda en doğruyu bulma arayışımıza değer kattığı için, kendisine teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.
Adaylık açıklama toplantısına CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır, teşkilat yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder