TARSUS’TAKİ AMATÖR FUTBOL TAKIMLARI LİGDEN ÇEKİLDİ



Mersin 1. Amatörde  mücadele eden  Tarsus kulüpleri, tüm takımların bir grupta toplanıp gruplandırılmasına tepki gösterip,  yapılan haksızlık ve hukuksuzluğa  boyun eymeyeceklerini  belirterek ligden çekilme kararı aldılar.

Güner Baykal toplantı  salonunda yapılan toplantıya Yıldırımspor adına Niyazi Oksal,Salih Erdoğan, Tarsusspor adına başkan Hakan Canan Can ve Tarsus Amatör Kulüpler Birliği temsilcisi Ali Rıza Özel, Kanalspor adına  Efkan Demirbolat, Reşadiyespor, Aliefendispor  ve Berdanspor  temsilcileri katıldı. Tarsus Amatör Futbol Takımlarının temsilcileri Basına yaptıkları açıklamada, 1. Amatör kümede 8, gençlerde ise 9 takımla temsil edilen Tarsuslu takımların mağdur edildiğini, bunun bir an önce Futbol Federasyonu tarafından düzeltilmesini istediler.

Yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“10 Ağustos Cuma günü yapılan Mersin Süper Amatör küme, 1. Amatör küme ve U-19 Gençler ligi gruplarının belirlenmesi ve fikstür sırasında TFF Mersin İl Temsilcisinin tutum ve davranışları, ‘Ben yaptım oldu’ tavrı içerisinde bulunması ve yapılan itirazları ve verilen itiraz dilekçesini kabul etmemesi, ayrıca tertip komitesi- seçimini yapmaması, seçim yapılmasını isteyen kulüp yöneticilerine ‘Ben istediğimle çalışırım’ demesi, Mersin futbolu adına olumlu bir davranış değildir. Tarsus Kulüpleri olarak bu davranışın karşısındayız, Futbol Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Karataş’ın tek başına aldığı bu kararları şiddetle kınıyoruz.
 Fikstür çekimi için yapılan toplantıda, il temsilcisi kafasına göre gruplandırmaları yaparken, Mersin, Tarsus ve Silifke Grubu olarak üçe ayırmış, Mersin grubunda 11 takım, Silifke ve Tarsus grubunda 8’er takım oluşturmuş, daha önceki yıllarda yapılan karma grup sisteminden bazı klüplerin otobüs temin edemediği için bu yola başvurduğunu belirtmiştir.
 Aynı zihniyet U-19 Gençler liginde mücadele eden takımlarını bir torbaya atarak kura çekmek sistemiyle 3 gruplu bir lig oluşturmuştur. Oysa bu gençler liginde mücadele eden gençlerimizin hemen hepsi öğrenci olup, okuldan izin almaları, deplasmana gitmeleri büyük problem olmakta, okul idaresi tarafından her ne kadar anlayış gösterilse bile deplasmana gitmek için eğitimlerinden 1-2 gün  uzak kalmaktadırlar. Gençler liginin bölgesel olması gerekirken il temsilcisi aksini yapmış, büyükler ligini bölgesel, gençler ligini karma yapmıştır.

Bizler Tarsus Amatör Futbol Takımları olarak yapılan bu tutum ve davranışı şiddetle kınıyor, Tarsus Kulüpleri olarak müsabakalardan çekildiğimizi Mersin ve tüm Spor Kamuoyuna duyuruyor, TFF ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

0 Yorumlar

Yorum Gönder