30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TARSUS’TA DA TÖRENLERLE KUTLANDI



30 Ağustos, Türk Ulusu'nun özgürlüğüne olan düşkünlüğünü tüm dünyaya kanıtladığı gün olarak geçti tarihe. Mehmetçiğin kahramanlık destanı yazışının  96. yılını, yüreklerimizde yaşattığımız şehitlerimizi anarak kutluyoruz...
30 Ağustos Zafer Bayramı. 26 Ağustos 1922'de Mustafa Kemal'in başlattığı Büyük Taarruz'un zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos'u bugün 96’ıncı  kez kutladık.
Zafer Bayramı  tüm yurtta olduğu gibi Tarsus’ta da törenlerle kutlandı..
Cumhuriyet alanındaki törene Vali yardımcısı ve Tarsus kaymakam vekili Mahmut Halal, Belediye başkan yardımcısı Ali Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Garnizon komutanı adına Bakım  Binbaşı Sefa Mert, Ak Parti ilçe başkanı İbrahim Gül, siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Kuvayi Milliyeciler,. Muharip Gaziler ve öğrenciler ile halk katıldı.
KUTLAMALAR
Kutlama etkinlikleri kapsamında 30 Ağustos Zafer Bayramının 96.yıldönümü programı kapsamında törenler saat 09.00’da çelenklerin Atatürk Anıtına konulması,saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle başladı..
Ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları  Bakım Asteğmen  Vecdi Teymur yaptı.
Daha sonra ise  Muharip Gaziler Derneği üyesi Necmettin Ünal ile Kuvayı Milliye Mücahitler derneği üyesi Safüre Bolat  ile öğrenciler şiir okudu..
Tarsus Belediyesi tarafından hazırlanan plaketler takdim edildi..
Buradaki kutlamalardan sonra Tarsus kaymakamlığına geçilecek ve saat 09.30’da  tebrikler kabul edildi.



0 Yorumlar

Yorum Gönder