TARSUS BELEDİYESİ HANIMELİ PAZARI AÇILDI



Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Hanımeli Pazarı’nın kadınlara güç, kente de renk katacağını söyledi.

Tarsus Belediyesi tarafından kadınların yöresel ürünlerini satışa sunacağı ve Şehitishak Mahallesi Semt Pazarı (Turkuaz Çarşısı) içerisinde faaliyet gösterecek olan Hanımeli Pazarı törenle hizmete açıldı.

Açılış konuşması yapan Şehitishak Mahallesi Muhtarı Ogün Karabekmez, mahallelerine böyle güzel hizmetin faaliyete girmesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, yapılan tüm hizmetler için Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür etti.
Muhtar Karabekmez, “Başkanımızın mahallemiz ve Tarsus genelinde yaptığı hizmetleri anlatmaya gerek duymuyorum, çünkü bizzat görüyor ve faydalanıyoruz. Bugün burada yaptığı hizmetten öte her kadın ayrı bir dünyadır düsturuyla bir dünyaya pencere açmak ve bir ışık tutmaktır ve kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerine ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarına vesile olmaktır. Dolayısıyla kendisine huzurlarınızda hem bu inceliğinden hem de daha önce mahallemiz ve Tarsus’a yaptığı bütün hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor’’ dedi.
Hanımeli Pazarı’nda Tarsuslu kadınların emeklerini ortaya koyarak, bölgenin kültür ve sanatını, hülasa folklorünü oluşturan unsurlarının sergileneceği ve satılacağı bir Pazar olacağını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, bu projenin kadınlara güç, ilçeye de renk katacağını ifade etti.
Kadın esnafları yürekten desteklediklerine belirten Belediye Başkanı Şevket Can, her hafta Pazartesi kurulacak olan Hanımeli Pazarına bütün vatandaşların destek vermesini istedi.

Başkan Can, “Tarsus’umuzda 179 tane mahalleye hizmet veriyoruz. Kırsal mahallelerde oturan vatandaşlarımızı haftada bir gün şehre inmeleri ve ürünlerini satması için bu pazarı faaliyete geçiriyoruz. Bunun yanında şehir içindeki kadınlarımızın da aile  ekonomilerine katkıda bulunmaları için bu Hanımeli Pazarını açıyoruz. Bu pazarımız, haftada bir gün Pazartesi günleri sabahtan akşama kadar açık olacak. Kadınlarımız tamamen ürettikleri ürünlerin satışını gerçekleştirecekler. El emeği, göz nuru, gerek ev yemekleri, gerek iğne oyaları sadece kendi emeklerini sergileyerek satışını yapacaklar. Satıcı kadınlarımızdan biraz sabırlı olmalarını istiyorum. Malum şehrimiz sıcak iklim bölgesi olması sebebiyle rutubet ve nemden dolayı vatandaşlarımız gerek hafta sonu, gerek yazın denizi, yaylayı tercih ediyor. Belediye olarak buradaki kadın esnaflarımızı yürekten destekliyoruz. Vatandaşlarımızın da Hanımelleri Pazarını destekleyeceğine inanıyorum. Pazarı yapmaktan ziyade yaşatmak önemli, İlla ki eksiklerimiz olacaktır. Bu pazarın yaşaması için ne gerekiyorsa, bizler de belediye olarak yapacağız. Esnaflarımız yeter ki biraz sabırlı olsun. İnanıyorum ki, sadece Tarsus değil yerli ve yabancı turistleri buraya getirmek alışveriş yapmalarını sağlamak için mücadele edeceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız. Bütün hemşerilerimizden ricamız, bu pazarı eşimizle, dostumuzla, çocuklarımızla gelip destekleyelim’’ şeklinde konuştu.
Kadınlara yönelik yapılan bu çalışmadan dolayı Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür eden Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsuslu bayanların bundan sonra el emeği göz nuru ürünlerini bu pazarda satabileceklerini söyledi.
Kaymakam Ünal, “İlçemiz şahsında bu günkü açacağımız Hanımeli Pazarı Hayırlı uğurlu olsun. Özellikle kadınlarımıza büyük bir el emeği büyük bir beğeni sunacaklar. Sevgiyle, beğeniyle ürettikleri ürünleri satacaklar. Ben öncelikle takdir ediyorum, çünkü burada değişik değişik her bir el sanatı, her bir el emeği göz nuru sergilenmiş, emek sarf edilmiş. Bunun parasal değeri önemli değil, önemli olan bunu ihtiyat ve sevgiyle yapılması ve eminim ki her biri ayrı bir şaheserdir. Bunu sağlayan başta İlçe Belediye Başkanımız olmak üzere katılımlarıyla siz değerli mesai arkadaşlarıma dostlarıma sevgili Tarsuslularıma çok çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun’’ ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından yapılan dua ile Hanımeli Pazarı açılırken, protokol üyeleri de standları gezdi.
120 kadın işletmecinin bulunduğu Hanımeli Pazarı her hafta Pazartesi günleri  08.00-20.00 saatleri arasında açık olacak, Tarsuslu kadınlar el emeği göz nuru işlerini, ev yapımı yiyeceklerini ve yöresel ürünlerini burada sergileyerek satacaklar.

0 Yorumlar

Yorum Gönder