BAŞKAN CAN, “15 TEMMUZ, MİLLETİMİZİN YAZDIĞI BİR DESTANDIR”



Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 15 Temmuz’da milletimizin hainlere karşı verdiği mücadelenin destan olduğunu, milletimizin huzuru ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü bozmak isteyen ihanet şebekelerinin türlü oyunlarına rağmen dimdik ayakta olduklarını söyledi.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Milli iradeye karşı çıkarak masum vatandaşlarımıza kurşun sıkan, milli kurum ve kuruluşları bombalayan; bu kapsamda, polis, asker ve sivil halktan 246 evladımızı şehit edip, darbe girişiminde bulunan kendini bilmez vatan hainlerini, gözleri dönmüş eli silahlı canileri bir kez daha şiddetle lanetlediklerini ifade etti.
Mesajında Başkan Can, “15.07.2016 tarihinde emsali görülmemiş hain bir planla, FETÖ/PDY terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yer alan militanlarının, aldıkları talimatlar doğrultusunda, milli iradeyi, millet olarak taşıdığımız tüm kutsal değerleri hiçe sayarak, milli varlığımızın yıkılması amacı ile ülke yönetimine el konulması girişimine şahit olduk. Tam 2 yıl geçti o kara gece üzerinden. 15 Temmuz gecesi bu millet gördüğü göreceği en büyük darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Asker kılığında içimize gizlenmiş hainler, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimiyle bu milletin özgürlüğüne, bağımsızlığına darbe vurmaya kalkıştı. Şüphesiz bu kalkışmanın arkasında duranların, planlayanların, destek olanların kimler olduğunu bu Aziz Millet çok iyi biliyor. Hain fetöcüler 15 Temmuz gecesi planlarını devreye sokarken, bu milletin vatanına, bayrağına, devletine canı pahasına sahip çıkacağını hesap edememişlerdi. Darbeye karşı dimdik duran Aziz Türk Milleti 15 Temmuz'u kazanarak darbecilere karşı galip geldi. 15 Temmuz darbe girişiminde tanklara, helikopterlere, ağır silahlara karşı dimdik duran 246 kişi şehit oldu, 2196 kişi yaralandı. O geceki direnişin baş aktörlerinden biri de şüphesiz ki, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Dr. Devlet Bahçeli’ydi. O gece sergilediği dimdik duruş ile millete güven ve cesaret verdi. Allah kendisinden razı olsun ve başımızdan eksik etmesin. 15 Temmuz Aziz Türk Milletinin fetöcü hainlere karşı, milletine, devletine, bayrağına ve vatanına sahip çıkışıdır. Başta Ömer Halis Demir olmak üzere, ne şehitlerimizi unuttuk, ne hainleri unuttuk, unutturmayacağız da. Unutturmayalım ki bizden sonra gelecek olan nesiller böyle hainlere karşı uyanık olsunlar. Bu vesileyle 15 Temmuz’un tüm şehitlerine Cenab-ı Allah’tan rahmet, Gazilerine minnet ve şükranlarımızın yanında acil şifalar diliyorum” cümlesini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder