TSO HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISINDA SADIK BOLTAÇ’A ANLAMLI ÖDÜL



Tarsus Ticaret Borsası Olağan Genişletilmiş Haziran Ayı Meclis toplantısında M. Sadık Boltaç’a coğrafi işaretli Tarsus Sarıulak Zeytini ve Zeytinyağı üretimi üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle plaket verildi.
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK), Mayıs ayında düzenlediği 2018 Türkiye Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödülleri yarışmasında Tarsus Sarıulak Zeytinyağı ile Hafif Meyvemsilik dalında 2. lik ödülü alan Boltaç Zeytinyağları firması sahibi M. Sadık Boltaç ,” Yıllardır Tarsus’a özgü olan ve sadece aynı özelliklere sahip olarak burda, bölgemizde yetişen  Tarsus Sarıulak Zeytinin ne kadar değerli ve eşsiz bir ürün olduğunu anlatmaya, ifade etmeye çalışıyoruz. Borsamız Tarsus Sarıulak zeytininin coğrafi işaretini alarak bu konuda ilk adımı attı. Borsamıza bu konuda teşekkür ederiz.Zeytincilik sektörü sıklıkla taklit ve tağşişle anılmaktadır. Biz Tarsus Sarıulak zeytinin kalitesine her zaman inandık.Bu çeşide ait zeytinyağının tadının dünyanın en kaliteli yağlarından daha iyi olduğunu her zaman ifade ettik. Sicilya adasında yetişen zeytinlerin yağından daha kaliteli olduğunu biliyorduk. Tarsus Sarıulak zeytinin çoğrafi işaretini almasından sonra Zeytinyağı Kalite Ödülleri yarışmasında böylesine önemli bir ödülü almamız bölgemiz ve zeytinimiz adına gurur vericidir. ” dedi.
Başkan Murat Kaya,” Coğrafi işaretini aldığımız Tarsus Sarıulak Zeytininin yağı ile girdiğiniz 2018 Türkiye Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödülleri yarışmada kazandığınız başarı ile Tarsus Markası tanıtımını da yapmış oldunuz. Kuşaklar boyu sürdürdüğünüz üretim, imalat ve ARGE çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyor ve tebrik ediyoruz.”

0 Yorumlar

Yorum Gönder