TİSVA TARSUS’TA ŞUBE AÇMAYA HAZIRLANIYOR



Tisva (Türkiye İsrafı Önleme Vakfı) Mikrofinans  Projesi  Cumhurbaşkanı.  Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği ilk çeklerle, Türkiye'de ilk defa Diyarbakır'da 18 Temmuz 2003 tarihinde başlatılmış olup, Türkiye Grameen Mikro Finans Programı kapsamında, 84 şubede hiçbir teminat ve kefalet istenmeden, tamamen güvene dayalı olarak 55 binden fazla yoksul kadının  kredi kullanmasına imkan vererek ,kadınlarımızın ufak kredilerle büyük işler yapmasına imkan sağlamıştır.
        Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) dar gelirli kadınların küçük sermayelerle kendi işini kurmasını desteklemek amacıyla son 15 yılda 160 binden fazla kadına 675 milyon liralık mikrokredi kullandırdı.
         Bu kapsamda Türkiye İsrafı Önleme Vakfı(TİSVA) bünyesinde yürütülen Türkiye      Grameen Mikrofinans Programı ilede finansal sıkıntının azaltılması ve Türkiye’de yoksulların küçük bir sermayeye ulaşmasını sağlamak amacıyla mikrokredi faaliyeti gerçekleştiriyor.
60.000’den fazla kadını iş sahibi yapan TİSVA Vakfı Mikrokredi  vererek ve Mikrofinans sağlayarak kadınlara destek olmaya çalışıyor .
Mikrokredi dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan teminat ve kefalet istenmeden verilen sermaye olarak adlandırılıyor.
         Mikrofinans Programı ise teminatsız, kefaletsiz  kredi almak için,aynı mahallede oturan, birinci derecede akraba olmayan, benzer ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan ve bir iş yapma fikri olan beş kadının bir araya gelmesi sonucu oluşturulan grup üyelerinin her birisine ayrı ayrı kredi verilmesine imkan sağlıyor.
         Mersin’de İstasyon Caddesinde şubesi olan  Türkiye İsrafı Önlemi  Vakfı Tarsus’ta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı  işbirliği ile Tarsus Şubesini çok yakında açmaya hazırlanıyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder