HANIMELİ PAZARI 2 TEMMUZ PAZARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR



BAŞKAN CAN, “HANIMELİ PAZARI ŞEHRİMİZE RENK, KADINLARIMIZA GÜÇ KATACAK”
Tarsus Belediyesi tarafından planlanan Hanımeli Pazarı 2 Temmuz 2018 Pazartesi günü Şehitishak Mahallesindeki Turkuaz Kapalı Semt Pazarı içinde açılıyor. 
Her Pazartesi 08.00-20.00 saatleri arasında kurulacak olan pazarda kadınlar el emeği göz nuru işlerini, ev yapımı yiyeceklerini ve yöresel ürünlerini satabilecekler.
Projenin önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can,Hanımeli Pazarı projesinin hem şehri canlandıracağını, hem de kadınlara katkısının olacağını belirtti.
Başkan Can, ‘’Bu sosyal projemizin Tarsus’lu hanımlara güç, şehrimize de renk katacağına inanıyoruz. Daha öncede dediğim gibi, hayatın içinde güçlü kadın yıllardır mücadelesini verdiğimiz kadına karşı şiddete karşı mücadelemizde kesinlikle olumlu katkılar sağlayacaktır. Pazarımız şu an için pazartesi günleri kurulacak ve Şehitishak Mahallemizdeki Turkuaz Semt Pazarı içinde yer alacak. Daha sonra hafta içi gün sayısını arttırabiliriz yada farklı yerlerde konumlanmasını düşünebiliriz. Projemizde Tarsuslu hanımlar kendi ürettikleri el emeği göz nuru kendi el işi ürünlerini ve kendi ürettikleri gıda maddelerini standlarda satacaklar. Tüm katılımcı hanımlara ve Tarsus’umuza hayırlı uğurlu olsun. Bütün vatandaşlarımızı kurulacak olan Hanımeli Pazarımızda kadınlarımıza destek olamaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.
Başvuruları daha önceden tamamlanan projede yer alacak 103 standın kuraları daha önce çekilmişti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder