ERDOĞAN: ‘’TARSUS VE MERSİN’E TEK SEFERDE 4 KATRİLYON LİRALIK YATIRIM KAZANDIRIYORUZ’’



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi ve Turizm Bölgesinin Temelini attı.
Partisinin Tarsus eski Adliye Sarayı önündeki alanda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tek seferde 4 katrilyon liralık yatırımı Tarsus ve Mersin'e kazandırmış oluyoruz. Bizzat bu projeyi kendim takip ediyorum. Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesinde yaptığımız yatırım bölge turizmi açısından inşallah bir kırılma noktası olacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan bu yatırımların Tarsus’un  vizyonunu  değiştireceğini ifade derek Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesinde yaptığımız yatırım bölge turizmi açısından inşallah bir kırılma noktası olacaktır. Yenice lojistik merkezini kısmen açtık, tamamı ağustos ayında açılacak. Çukurova Hava Limanı ihale çalışması sürüyor. Mersin'in liman ve tarım şehri kimliğinin yanında sanayi şehri kimliğini de güçlendirip 6 yeni OSB ile yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Turizm'de 4 katrilyonluk yatırımla Antalya Belek'in benzerini Mersin'e kazandırıyoruz. Tarsus Kazanlı'da projeler başlıyor. Yatak kapasitesi 8 bin olan bu bölgede 5 bin yeni istihdam ortaya çıkacak. Bu iki proje ile Mersin'e 65 bin kişiye yeni istihdam oluşturacağız. Pamuklu barajı ile 184 bin dekar alan sulanacak. 6 baraj inşa ettik, 11 baraj ve 6 gölet daha inşa ediyoruz. İnşaatı devam eden sulama tesisleri ile 363 bin dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız. Mersin'de çiftçiye 1.5 katrilyonluk destek verdik. 750 göçere güneş enerjisi dağıtarak elektriği Yörük kardeşlerimizin ayağına götürüyoruz. Mersin ülkemizin ve şehrimizin geleceğini 24 Haziran'da bu zihniyete bırakmayacak. Bunun için güçlü meclis, güçlü Türkiye diyor muyuz?" diyerek  vatandaşlardan destek istedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Biz boşu boşuna 'Yaparsa yine AK Parti yapar' demiyoruz, biz boşu boşuna 'Durmak yok yola devam' demiyoruz. Biz önce hayalleri hedeflere, hedefleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Biz diğerlerinin ufkunu, havsalasını aşan projelere imza atıyoruz." dedi.
24 Haziran Pazar günü yapılacak olan seçimlerde Cumhurbaşkanlığı için şahsına ve güçlü meclis için AK Parti’ye oy sözü alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Hastanesini yapacak olan yüklenici firmanın sahibi ile Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nin inşaatını yapacak olan firmaların sahipleriyle birlikte temel atma butonuna basarak hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle temellerini birlikte attı.



0 Yorumlar

Yorum Gönder