BAHÇELİ, “MHP GELECEĞİN MİMARIDIR”



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana İstasyon Meydanı'nda düzenlenen 'Büyük Çukurova Mitingi'nde partililere ve seçmenlere hitap etti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamazda Büyük Çukurova Mitingi’nde yerini aldı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘Büyük Çukurova Mitingi’nde yaptığı konuşmada, Adana’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.İstasyon Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Bahçeli, “MHP Türkiye’nin geleceğidir. MHP geleceğin mimarıdır” dedi.
“Bu seferki seçimler geleceğin sis perdesini aralayacak”
Türkiye’nin kaderini yakından etkileyecek Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kaldığını belirten Bahçeli, “Bu defaki seçimler başkadır. Bu seferki seçimler ya geleceğin sis perdesini aralayacak ya da zifiri karanlığın hâkim olmasına yol açacaktır. Milli birlik ve beraberliğimize hasım odaklar boş durmuyorlar. Türkiye’nin büyümesinden endişe edenler vazgeçmiyorlar. İstikrardan korkanlar son şanslarını deniyorlar, son kozlarını oynuyorlar. Huzur ve refahı milletimize çok görenler pusudadır. Bekamızı tehdit edenler sıraya girmişlerdir. Geleceğimizi kundaklamak isteyenler iftiralara sarılmışlardır. Güçlü Türkiye arzumuzu kıskananlar zilletin safında toplanmışlardır. Lider Ülke Türkiye ülkümüzü yok sayanlar kapı kapı fitne taşıyorlar. Hepsini görüyor, hepsini biliyor, alayını tanıyorsunuz. Çok şükür karanlık çevrelerin tekerine çomak sokuyor, iç ve dış fesat odaklarının ezberini bozuyor, uykularını kaçırıyorsunuz. Kaos tüccarlarını zelzele gibi sallıyor, kriz havarilerini şaşkına çeviriyorsunuz” dedi.
Türkiye’ye yönelen tehditlerin her geçen gün arttığının altını çizen Bahçeli, “Terör örgütlerini maşa olarak kullanıp üzerimize salanların zalim hedeflerini görmezden gelemezdik.Milli birlik ve beraberlik hissiyatını uyandırmamız zorunluydu.7 Ağustos Yenikapı duruşuna sahip çıkmamız tarihi bir zaruretti. Parlamenter Sistemin aksak ve sorunlu taraflarından nemalanarak ülkemize kaos ve kriz aşılamak isteyenlere fırsat veremez, buna tepkisiz kalamazdık.Ülkemizin terör örgütleri tarafından çepeçevre sarıldığı bir ortamda görevden kaçamazdık. Nitekim sistem krizinin önüne geçmek için ortak akılda buluştuk. Sizlerin teveccüh ve takdirleri sonucunda, 16 Nisan 2017’de yapılan Halkoylaması ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişi sağladık. Cumhuriyet tarihimizin üçüncü evresi olan hükümet sistemi değişikliğini sorunsuz bir şekilde hayata geçirmek için elimizi taşın altına koyduk.Nihai olarak Cumhur İttifakı’nda karar kıldık” şeklinde konuştu.
“Cumhur İttifakı milli istiklalin namusudur
Cumhur İttifakı Millet Aklı diyerek yola çıktıklarını ve Cumhur İttifakı’nın, Türkiye’nin teminatı olduğunu vurguladıklarını dile getiren Bahçeli, “Cumhur İttifakı milli istiklalin namusudur.Cumhur İttifakı milli istikbalin müdafaa ruhudur.16 Nisan Halkoylamasıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni bütün kurum, kural ve esaslarıyla hayata geçirme konusunda azimliyiz.Yeni hükümet sistemiyle devletteki çatlak sesler kısılacak, sükûnet içinde istikrar temin edilecektir.Bunu milli bekamız için mecburi görüyoruz.Birliğimiz ve dirliğimiz için hayati sayıyoruz.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle milletimizin yüzü gülecek, Adana’nın hak ettiği, beklediği huzur ve refah varlığını gösterecektir. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kazanacaktır. 24 Haziran’da Cumhur İttifakı zafere ulaşacaktır. Biriz, beraberiz Kızılelmadır ülkümüz.Biriz, beraberiz Türk milletine bekadır dileğimiz.Yolumuzdan dönmeyiz, hedeflerimizden şaşmayız” diye belirtti.
“Vatandaşlarımızı yoksulluk tuzağından kurtaracağız”
Büyük Çukurova mitinginde Cumhur İttifakı’nın seçim vaatlerini sıralayan Bahçeli, “Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere, kader kurbanlarına af çıkaracağız.Vatandaşlarımızı, kredi ve kredi kartı borçları ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtaracağız.Esnaf ve çiftçilerimizin vergi ve prim yükünü hafifleteceğiz.Esnaf ve sanatkârlarımızın geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı tanıyacağız.Staj ve çıraklık sürelerini emeklilik hizmetine sayacağız.Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt sağlayacağız.Şoför esnafımıza yıpranma payı hakkı vereceğiz.Çiftçilerimizin kullandığı mazottaki vergileri kaldıracağız.Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmaması; tohum, fide ve ilaç gibi girdilerin vergi yükünün düşürülmesi konusunda her çabayı göstereceğiz.İşsiz her aileden bir kardeşimize asgari ücretin yarısı kadar aile desteği yardımı verilmesi konusunda mücadele edeceğiz.Gençlerimizin, iş bulana kadar ailelerinin sağlık sigortasından yararlanması ve öğrenim kredisi borçlarından faiz alınmaması hususunda gereğini yapacağız.Askerlik süresinin prim ödemeksizin emeklilik hizmetine sayılması,Emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimizin mağduriyetlerini gidereceğiz.Kadınlarımıza sigortalılık öncesi doğumları için borçlanma hakkı tanıyacağız.Asgari ücretten vergi alınmaması, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılması taleplerini yerine getireceğiz.Şehit anne ve babalarının aldıkları maaşın artırılması, Şehit yetimlerinin tamamına iş hakkı verilmesini sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Cumhur İttifakıyla taçlanacak”
Türk milletinin 24 Haziran’da şaşmaz iradesini göstererek, Cumhur İttifakı’nı yükselteceğini, Milliyetçi Hareket Partisi’ni güçlendirerek, Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı yapacağını sözlerine ekleyen Bahçeli, “MHP Türkiye’nin geleceğidir. MHP geleceğin mimarıdır. MHP mutlaka sizlerin sayesinde gelecektir. Fırat Kalkanı Harekâtından rahatsız olanlara hadlerini bildireceğiz. Zeytin Dalı Harekâtını hazmedemeyenlere ağır bir ders vereceğiz. Sırtını kaosa dayayanlara, yüzünü krize çevirenlere karşı istikrar diyeceğiz. Toplumsal huzur ve barışı egemen kılacağız. Kutlu yürüyüşümüze kimse engel olamayacaktır. Zillet ittifakının geriye dönüş masalları beyhude bir çabadır. Bunların mizacında yapmak yok, yıkmak vardır. Bunların fıtratında söküğü dikmek yok, yırtmak vardır. Bunların mayasında millet yok, zillet vardır. Bunların kültüründe hürmet yok, zulmet vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Cumhur İttifakıyla taçlanacak, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi perçinlenecektir.Cumhur İttifakı Millet Aklı, Türkiye’nin teminatı” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder