ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ MUSA SAYAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI



PKK'lı teröristlerle Irak’ın kuzeyinde, çıkan çatışmada şehit olan Tarsuslu Uzman Çavuş Musa Sayan gözyaşları arasında Tarsus’ta son yolculuğuna uğurlandı.
Irak'ın kuzeyinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Musa Sayan'ın cenazesi, Adana'dan helikopterle Tarsus Şehir Stadyumu'na getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda helikopterden alınarak cenaze aracına taşındı. Daha sonra cenaze aracıyla Tarsus’un Sayköyü’ne götürülerek baba evine helallik alınması için götürülen şehit Uzman Çavuş Musa Sayan'ın cenazesi,daha sonra  Ulu Camii’ye getirildi.

Ulucamiideki cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Jandarma Komutanı Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Kaymakam Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selim Onaran, AK Parti Mersin il ve Tarsus ilçe başkanları, CHP, MHP ve İYİ Parti ilçe başkanları, CHP Mersin Milletvekili adayı Ali Mahir Başarır ile şehidin annesi Elif, babası Cumali, kardeşi uzman onbaşı Şerafettin Sayan ve akrabalarıyla kalabalık bir topluluk katıldı.
Cenaze namazının ardından helallik istendi ve şehidin cenazesi top arabasına konularak Tarsus Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder