ENGELLİLERİ UNUTMAK



Engelliler yılda iki kez hafta kutlar.
Birisi 3 Aralıkta, diğeri ise 10-16 Mayıs  tarihlerinde  kutlanır.
Önceki gün  Engelliler Haftası  kutlamaları başladı.
Tarsus’ta yapılan etkinlikler kapsamında Yarenlik Alanı’ndan başlayan yürüyüş Tarsus Belediyesi Bandosu’nun eşliğinde Cumhuriyet Alanı’nda son buldu.. 
Etkinliğe Tarsus protokolünün  bazı üyelerinin yanı sıra  Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz, Sakatlar Derneği Başkanı Ali Çelik ile diğer engelli kuruluşların başkan  yönetici ve üyeleri  katıldı..
Cumhuriyet alanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.. Törene Belediye başkan yardımcısı Ali Şimşek, Garnizon Komutanı Binbaşı Selim Onaran, Ak Parti ilçe başkanı İbrahim Gül, diğer partilerin yöneticileri,  İlçe Sağlık Müdürü Füsun Kaleli ve  Engelli dernek ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Tarsus’taki  Engelliler adına  Tarsus Kent Konseyi Engelliler Komisyonu başkanı   Dursun Aslan söz aldı.
Aslan konuşmasında , engellilerin günlük yaşamda ki hayatlarını kolaylaştırmak için hep beraber hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
Aslan “Her yıl iki defa bu programları yapıyoruz. Birincisi 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, ikincisi engelliler haftası. Biz Tarsus’ta engelliler konusunda gerçekten çok güzel bir kültür oluşturduğumuza inanıyoruz. Türkiye’de ki tüm engelli problemlerini araştırıyoruz, inceliyoruz bunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Ancak Tarsus’ta oluşturduğumuz bu birlikteliği ve vizyonu Türkiye’de şuana kadar başaran yok. Biz tüm kurumlarımızla hep birlikte engellilerle ilgili problemleri çok rahat konuşabiliyor, tartışabiliyor ve çözümler üretebiliyoruz. Bu da bizim oluşturduğumuz kültürün ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Engellilerle ilgili proje üretirken gerçekten proje üreten kişilerin engelli bilincini bilmesi gerekiyor. Yapmacık yapılan projelerin başarıya ulaşma şansı yok. Bunların örneklerini ülkemizde görüyoruz. Biz kentimizde bugüne kadar yaptığımız tüm projeleri hep beraber birlikte yaptığımız için başarıya ulaştığına inanıyoruz.”  dedi.
Hepsi bu kadar. Birde Yarenlikte müzik eşliğinde eğlence yapıldı o kadar.
Engelliler adına üzgünüm. Çünkü etkinlikler çok kısa ve basit. Birde  protokolda olması gerekenler yok? Bunlar nerede?
Siyasilerden sadece Ak Parti ilçe başkanı İbrahim Gül var. Diğer siyasilerin başkanı yok.
Yine milletvekillerimizden hiçbiri yoktu törende.
Yarın bir gün seçim geliyor. Bu insanlar engellilerin yanına nasıl gidecek, nasıl destek ve oy isteyecek merak ediyorum.

0 Yorumlar

Yorum Gönder