TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLAR DERNEĞİ BİNASININ AÇILIŞI YAPILDI



Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği’nin, yeni hizmet binası törenle açıldı.
 Kemeraltı civarında bulunan Dernek binası açılışına Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekilleri Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak ile Serdal Kuyucuoğlu, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, eski Mersin Milletvekili-Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri; oda, dernek ve kooperatiflerin başkan ve yöneticileri, daire amir ve müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



Açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, “2017 Şubat ayının 17’sinde Tarsus Çamlıyayla Muhtarlar Derneğimizi kurmuş bulunmaktayız.  Şu anda Tarsus’ta 185 üyemizle muhtarlarımıza hizmet etmekteyiz. Demokrasinin temel taşı muhtarlarımızdır… Bize soruyorlar ‘bu işi nasıl başarıyorsunuz?’ diye. Bizde cevap olarak muhtarlar bal arısıdır, siyasi partilerimiz çiçektir, her çiçekten bal alabiliriz’’ şeklinde konuştu.
 Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise yaptığı konuşmada  “Muhtarlar vatandaşlatın  sorunlarını  bize ileten  çalışma  arkadaşlarımızdır. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü ’nün bal örneği gibi bizde aynı metotla çalışmaya devam edeceğiz. ” ifadelerini kullandı.
 Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal’da sivil toplum örgütlerinin sosyal hayat içinde çok önemli bir yeri olduğunu kaydederek, “Özellikle bizim gibi makamlarda bulunan Kaymakamlık, belediye, milletvekilleri, bakanlar, tek tek kişilerin dertleri ile uğraşmak yerine , kendi aralarında anlaştıkları, kendi husus ve dertlerini anlattıkları sorunları çözüm bulmak gayet kolaydır. İşte Sivil Toplum Örgütlerinin en büyük temsilcilerinden bir tanesi bugün burada açılışını yaptığımız Muhtarlar Derneği’dir” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder