KARACAOĞLAN ŞİİR AKŞAMLARI BAŞLIYOR



Mersin Büyükşehir Belediyemiz ile Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları 9 Nisan 2018 Pazartesi günü başlıyor. 16. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamlarında şairler şiirleriyle, âşıklar da sazlarıyla sahne alacak.
9 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 19.30’da Tarsus Şelalesi Karacaoğlan Parkı’nda başlayacak olan 16. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları 10-11-12 Nisan 2018 tarihlerinde saat 19.30’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.
16. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamlarında, âşıklar sazları, şairler de şiirleri ile Mersinlilere unutulmaz bir şiir ziyafeti yaşatacak. Şiir Akşamları’na Türkiye dâhil 12 ülkenin Türk devlet ve topluluklarından şair, âşık ve onur konukları katılacak. Etkinlikte, Altay, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Macaristan, Moğolistan, Özbekistan, Çuvaşistan, Afganistan, Suriye ve Irak ve Türkiye’den davet edilen toplam 58 şair ve ozan sahne alacak.
9 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 19.30'da gerçekleşecek olan etkinlikte, dünyanın değişik bölgelerinden gelip sazıyla, sözüyle Türkçeyi şenlendirecek olan konukların bulunacağı etkinliğe bütün vatandaşlar ücretsiz olarak katılım gösterebilecek.
Karacaoğlan Parkı şiire doyacak
16. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamlarının birinci gününde Tarsus’ta yörenin şairlerinden Rüştü Aydın, Sabahattin Özkan, Mine Bahçeci, Mehmet Doğan, Abdullah Coşkun, Mustafa Keşli, Halil Aksoy, Nuran Ataç, Ümran Yıldırım, Yurttaş Şahbaz, Deniz Nas mahlasıyla Deniz Süheyla Ergüler, Remziye ÇelikMurat Arıcı, Mustafa Türkücü, Halit Bilen, Mustafa Doğan, Mehmet Örsel ile yörenin âşıklarından Aşık Cumali Efe,  Necmettin Mahrumi Eser(Aşık Mahrumi), Bayram Sandal ve Mehmet Ata Erişik Mersinliler için kendi kalemlerinden çıkan şiirlerini seslendirecekler.
16. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları’nın ikinci gününde Kongre ve Sergi Sarayı’nda Türkiye’nin değerli âşıklarından Aşık Nuri Çırağı mahlaslı Nuricihan Karataş, Maksut Koca, Selahattin Kazanoğlu, Aşık Zamani malaslı Ebubekir Avcı, İsrafil Daştan, Öksüz Ozan mahlaslı Ahmet Yıldırım, Aşık Muhsin Yaralı mahlaslı Muhsin Özen, Behram Aktemur, Aşık Rahim Sağlam mahlaslı Abdurrehim Sağlam, Aşık Feymani mahlaslı Osman Taşkaya, Aşık Devai mahlaslı Mustafa Buğrahan sahne alacak.
16. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamlarının üçüncü gününde de ise şair Ahmet Özdemir, Asuman Soydan Atasayar, Bekir Akbulut, İzzettin Dönmez, Muhsin Aksakal, Metin Özer, Yıldız Tokgöz, İsmail Gül, Yunus Kara ve İlhan Kınalı Mersinli şiir severler ile bir araya gelecek.
Yurtdışından Gırtlak Sanatçıları, Halk Ozanları ve Türkmen Şairleri Mersin’de buluşacak
16. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamlarının son günü olan 12 Nisan 2018 Perşembe günü ise yurtdışından davet edilen şair ve ozanlar sahne alacak.
Altay’ın gırtlak sanatçılarından Aıana Temeeva ile İrina Kenzina, Kazakistan’ın halk ozanlarından Kaınazarov Yerkebulan ile Mussina Zhansaya, Azerbaycan Halk Ozanı Shamistan Hüseyinoğlu Alizamanlı, Kırgızistan Halk Ozanı Chırsmash Kochkorbaev, Güney Azerbaycan Halk Ozanı Khalili Mahboob, Macaristan halk ozanlarından Töth Fannı ile Zoltan Solyomfı-Nagy, Moğolistan Halk Ozanı Byekdorj Orynbasar, Özbekistan Halk Ozanı Zafar Khayıtov, Çuvaşistan Halk Ozanı Alekseı Vasılev, Afganistan halk ozanlarından Gadaı Shah Nazarı ile Mohammad Nader Türkmen, Suriye Türkmen Şairi Ali Molla Musa ve Irak Türkmen Şairi Fevzi Ekrem Terzi şiirlerini seslendirecek.





0 Yorumlar

Yorum Gönder