AKTAY: EGEMENLİK MİLLETİN, GELECEK ÇOCUKLARIMIZINDIR



CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramını kutladı. Aktay : Egemenlik milletin, gelecek çocuklarımızındır’’ dedi.
Aktay yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: Bugün bayram. Çünkü bugün, işgal altındaki bir ülkede, tüm zorluklara rağmen umudu diri tutanların, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni topladığı gün. 
Bugün bayram. Çünkü bugün, Türkiye’nin dört bir yanında işgalcilere karşı yakılan kıvılcımların, Ankara’da kurtuluş ateşini tutuşturduğu gün. 
Bugün bayram. Çünkü bugün, egemenliğin saraydan alınıp halka verildiği gün. 
98 yıl önce toplanan o Meclis, bize bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi emanet etti. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bu emanete en iyi,  yeni nesillerin sahip çıkacağını bildiği için, 23 Nisan’ı çocuklara armağan etti. 
Evet, gelecek çocuklarımızın ellerindedir. Onların tırnağına zarar gelse yüreğimiz yanar, uykularımız kaçar. Onlar, hayatı güzelleştirendir. Aileleri aile kılan, toplumları toplum yapan, çocuklarına verdikleri değerdir. 
Çocuklarımıza huzur, barış ve refah içinde, temiz bir dünya miras bırakmak hepimizin görevi.
İşgal şartlarında Meclis’i toplayarak, halk egemenliğini kuranların mirasını korumak hepimizin görevi.
Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için artık kenetlenmek zorundayız.
Bugün burada çocuklarımızla birlikteyiz. Benim gibi şanslı olanlar ise hem çocukları hem de torunlarıyla birlikte burada.
Çocuklarımızla, torunlarımızla birlikte buradayız, çünkü bizler mücadele gücümüzü onlardan alırız. Onların geleceğine, onların mutluluğuna, özgürlüğüne göz dikenlerin karşısında her zaman dimdik dururuz.
Şartlar zor olabilir. Ama unutmayalım. Mustafa Kemal ve arkadaşları işgal altında, yokluklar içinde, bir dakika bile umutsuzluğa kapılmadan, bu Cumhuriyeti kurdular ve bize emanet ettiler. 
İlk Meclis’in çok özel bir ruhu vardı: "Birlik ruhu"...  Kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya inat, şimdi yeniden birliği güçlendirmenin zamanı. Hep birlikte, egemenliğimize sahip çıkma zamanı. 
23 Nisan 1920’de Saray’dan alınıp halka verilen egemenliğin, yeniden bir Saray’a devredilmesine izin veremeyiz. 
Bir bayram coşkusuyla Cumhuriyetimize, Meclisimize sahip çıkacağız. 
Çocuklarımıza iyi bir eğitim, iyi bir gelecek, barış, huzur ve refah içinde bir ülke bırakacağız. Cumhuriyetimizi çağdaş demokrasi ile taçlandıracağız. Çünkü çocuklarımız her şeyin en iyisi hak ediyor.
Onlara en iyi geleceği sunmak için, bir aile gibi kenetlenme, el ele verme vakti geldi. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kez daha, ömrünü bu ülkenin çocuklarına adayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ilk Meclisimizin değerli üyelerini saygıyla anıyorum. 
Tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Her şey onların gönlünce olsun. 
Egemenlik milletin, gelecek çocuklarımızındır…
Yaşasın 23 Nisan, Yaşasın Çocuklar, Yaşasın Cumhuriyet… 


0 Yorumlar

Yorum Gönder