“3. ARATOS BELGESEL VE KISA FİLM GÜNLERİ” TARSUS’TA BAŞLIYOR



Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın Tarsus’ta yayınladığı ve adını Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftan alan Aratos dergisi, oluşturduğu sanatevi bünyesinde kültür sanat etkinliklerine devam ediyor.
“3. Aratos Belgesel ve Kısa Film Günleri” 6-8 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Edinilen bilgiye göre film gösterimleri Tarsus’ta Aratos Kültür Sanatevi’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik kapsamında 7 kısa 7 belgesel olmak üzere 14 filmin gösteriminin yapılacağı bildirildi. 7 Nisan Cumartesi günü ise Saat:19.00’da Aratos dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık’ın sunuş konuşmasının ardından, belgesel ve kısa film çeken yönetmen ve senaristlerin katıldığı “Kısa ve Belgesel Film Deneyimleri” söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşiye Nihat Çapar, Remzi Karabulut, Ayça Öztorun ve Uğur Pişmanlık katılacaktır.
“3. Aratos Belgesel ve Kısa Film Günleri”nde bu yıl gösterilecek filmler şunlar: “Kıymet” Kısa Film (Yönetmen: Barış Özgüler), “Refika” Belgesel (Yönetmen: Özke Deniz Özker), “Tarzan Kemal” Belgesel (Yönetmen: Caner Özdemir), “Ayva Göbeği” Belgesel (Yönetmen: Doğacan Aktaş), “16 Ton”  Belgesel (Yönetmen/Metin Yazarı: Ümit Kıvanç), “Görüş Günü” Kısa Film (Yönetmen: Fatih Koca), “Allegretto” Kısa Film (Yönetmen: İlker Canikligil), “Eyvah Babam Emekli Oluyor” Kısa Film (Yönetmen: Bilgi Diren Güneş), “Kaytanlı Çocuk” Kısa Film (Yönetmen: Remzi Karabulut), “Sokak Şarkıcıları” Belgesel (Yönetmen: Uğur Pişmanlık), “Uçurtma” Kısa Film (Yönetmen: Serdar Altun), “Tarihte ve Günümüzde Kadın” Belgesel (Yönetmen: Umut Hacıfevzioğlu), “Kafesteki Kuş Gibiydik” Belgesel (Yönetmen: Güliz Sağlam/Feryal Saygılıgil), “Darbe Düzenin Katliamları” Belgesel (Yönetmen: Remzi Kazmaz).
Aratos Dergisi Kültür Sanatevi sanatevi yöneticisi gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, "Aratos Belgesel ve Kısa Film Günleri”ne dair bu yıl 3. kez gerçekleştireceğimiz etkinlikle, Tarsus ve bölge kültür yaşamına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Yarışma ve ödüllü olmayan etkinliğimizde temal amaç, bu tür üretimlerle insanları buluşturmak ve sinema kültürüne katkıda bulunmaktır Etkinliğimize filmleriyle katılan, destek veren ve katılan tüm dostlar ile kısa ve belgesel filmleri gerçekleştiren ekiplere emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
6 Nisan Cuma

Film Gösterimleri (20.30)
 “Kıymet” 
Yönetmen: Barış Özgüler
Kısa Film (7 dk.)

“Refika”
Yönetmen: Özke Deniz Özker
Kısa Film (8 dk.)

“Tarzan Kemal”
Yönetmen: Caner Özdemir
Belgesel (20 dk.)

“Ayva Göbeği”
Yönetmen: Doğacan Aktaş
Belgesel (18 dk.)

“16 Ton”
Yönetmen:
Belgesel (1saat 20 dk.)

7 Nisan Cumartesi
Açılış Konuşması: (Saat:19.30)
Uğur Pişmanlık

Söyleşi: (Saat:19.45)
“Kısa ve Belgesel Film Deneyimleri”
Remzi Karabulut
Nihat Çapar
Ayça Öztorun
Uğur Pişmanlık

“Görüş Günü”
Yönetmen: Fatih Koca
Kısa Film (20 dk.)

“Allegretto”
Yönetmen: İlker Canikligil
Kısa Film (5 dk.)

“Eyvah Babam Emekli Oluyor”
Yönetmen: Bilgi Diren Güneş
Kısa Film (10 dk.)

“Kaytanlı Çocuk”
Yönetmen: Remzi Karabulut
Kısa Film (10 dk.)

“Sokak Şarkıcıları”
Yönetmen: Uğur Pişmanlık
Belgesel (10 dk.)

8 Nisan Pazar
“Uçurtma”
Yönetmen: Serdar Altun
Kısa Film (13 dk.)

“Tarihte ve Günümüzde Kadın”
Yönetmen: Umut Hacıfevzioğlu
Belgesel (38 dk.)

“Kafesteki Kuş Gibiydik”
Yönetmen: Güliz Sağlam/Feryal Saygılıgil
Belgesel (35 dk.)

“Darbe Düzenin Katliamları”
 Yönetmen: Remzi Kazmaz
Belgesel (30 dk.)

·         Film gösterimleri her gün akşam 20.30’da başlar.


0 Yorumlar

Yorum Gönder