MERSİN’E “GEZİCİ KÜTÜPHANE ARACI”



tAŞKIN “ gezici kütüphane aracı” mersine hayırlı olsun dedi:
54. Kütüphane Haftası tüm yurtta ve ilimizde kütüphane ve kitap konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor.
"Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında "İnsan kütüphaneye gidemiyorsa, kütüphane insanın ayağına gelir" ilkesiyle hizmete sunulan mevcut 44 gezici kütüphane aracına eklenen 10 yeni araç Anadolu yollarına bugün çıktı.
Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un katılımıyla  Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünde düzenlenen törende dağıtılan 10 yeni “Gezici Kütüphane Aracı ‘ndan biriside Mersin’e verilmiştir. İlimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun.
Toplumdaokuma alışkanlığını geliştirmek ve yaşam boyu eğitime katkıda bulunmak için geliştirilen gezici kütüphaneler, hasta, engelli veya eve bağımlılar olarak adlandırılabilecek toplumdaki özel grupların; nüfus açısından dağınık bölgelerde yaşayanların veya benzer nedenlerden dolayı yerleşik kütüphane hizmetlerinden yararlanamayan insanların bilgi gereksinimlerini karşılamak ve bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlamak üzere, modern kütüphanecilik ilkelerine göre kurgulanmış taşıtlar aracılığıyla hizmet sunuyor.
Mersinli hemşehrilerimizin hizmetine sunulan “Gezici Kütüphane Aracının” hayırlı olmasını diliyor, hayatımızdan kitaplar hiç eksik olmasın temennisi ileherkese selam ve saygılarımı sunuyorum.

0 Yorumlar

Yorum Gönder