KODLAMA KARDEŞLİĞİYLE YARINLARA HAZIRLANIYORLAR



TEGV’in kodlama projesi AlgoDijital’e destek veren Özel Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri, Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencileri ile ‘kodlama kardeşi’ oldu.Özel Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri; her hafta kodlama kardeşlerini okullarındaki bilgisayar laboratuvarında konuk ederek, geleceğin alfabesi kodlamayı öğrenmeleri için destek olacak

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) çocukların dijital becerilerini güçlendirmek ve onları kodlama eğitimi ile tanıştırmak amacıyla hayata geçirdiği Algo Dijital projesine bir destek de Özel Tarsus SEV Ortaokulu öğrencilerinden geldi.
Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce çocuğa geleceğin alfabesi kodlamayı öğretmeyi hedefleyen Algo Dijital kodlama eğitimi platformu için Özel Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri seferber oldu. Kardeş okulları Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencilerine kodlama eğitimleri vermeye başladılar. Kardeş okulun öğrencilerini her hafta bilgisayar laboratuvarında konuk eden Özel Tarsus SEV Ortaokulu öğrencileri, arkadaşlarına kodlamayı öğretiyor.
Kasım Ekenler Ortaokulu öğrencilerine verilecek eğitimlerle, haftada 40 toplamda 500 öğrencinin projeye dahil edilmesi planlanıyor. TEGV’inAlgo Dijital platformu kapsamında sürdürülecek eğitimin ilk adımı geçtiğimiz günlerde atıldı. Özel Tarsus SEV Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri ile bilişim teknolojileri ve yazılım dersi öğretmeni, kodlama kardeşleri ile ilk derslerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar.


0 Yorumlar

Yorum Gönder