HALK BULUŞMASINA YOĞUN İLGİ



Birlikte yönetim anlayışıyla, göreve geldiği ilk günden bu yana Halk Günü uygulaması ile Mezitli halkıyla buluşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Demokrasi Meydanı’nda binlerce vatandaşla bir araya geldi. Katılımcıların Başkan Tarhan’a alkış ve sloganlarla destek verdiği toplantı miting havasında gerçekleşti.
CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte, Başkan Tarhan, vatandaşlardan gelen sıkıntı ve talepleri dinledi. Sosyal paylaşım sitelerinden canlı olarak yayınlanan Halk Buluşması’nda gelen talepler hazır bulunan birim müdürlerine aktarılarak çözümü sağlandı.
 “MEZİTLİ’DEKİ BİRLİKTELİĞİ KISKANIYORLAR”
Mezitli’de yaşanan birliktelik havasının Türkiye’de çok az yerde görülebileceğine dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız, gönüllülerimiz, sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkımız var. Milletvekili, Belediye Başkanı Adaylarımız var. Çeşitli siyasi partilerden arkadaşlarımız var. Değişik kesimleri burada bir araya getirdik. Bu uyumu hiçbir yerde göremiyoruz. Bu da Mezitli’nin bir farkı. Zaten ‘Burası Mezitli’ sloganını da Mezitli’de yaşayan vatandaşlarımız buldu. Biz de her ortamda kullanmaya başladık. Mezitli gerçekten farklı ve diğer bölgelerde ki insanlar Mezitli’de ki bu birlikteliği ve demokrasi havasını kıskanıyor” dedi.
 “HALKIMIZ HAKLARINA SAHİP ÇIKIYOR”
Yolda yürürken kendisine ‘Yürüyüş ne zaman?’ şeklinde soruların geldiğini ve kendisinin de ‘Doğa yürüyüşümüz Nisan ayı itibariyle başlıyoruz’ cevabını verdiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Daha sonra anlıyorum ki vatandaşımızın sorduğu Doğa Yürüyüşü değil, Milli Bayramlarda yapmış olduğumuz ‘Demokrasi ve Adalet Yürüyüşü’. Demek ki Mezitli’de yaşayan vatandaşlar, özgürlük için demokrasi için sokağa çıkmaya hazır, haklarını talep edebilecek seviyede. Böyle düşüncesi olan bir topluluğu sevmemek mümkün değil” diye konuştu.
 “BİRLİKTE DİRENİRSEK KAZANIYORUZ”
Mezitli’de ki bu birlikteliğin sayısız kazanımı olduğunun da altını çizen Başkan Tarhan, “İlk göreve geldiğimiz yıl, Viranşehir sahil bandına ‘Balıkçı Barınağı’ yapmak istemişlerdi. Her siyasi görüşten vatandaşımızın sahip çıkması ve direnmesiyle bu yanlıştan dönülerek, Balıkçı Barınağı Karaduvar’a kaydırıldı. ‘Plajlar halkın olmalıdır’ diyerek 100. Yıl Plajı’nın satılmasına karşı çıktık, ihale yapıldı ancak hukuksal mücadelemiz halen sürüyor. Tece Plajı’nda bulunan 76 dönüm arazinin TOKİ kanalıyla otel yapılmasına halkımızla ele ele direndik ve önce Bakanımız Lütfi Elvan tarafından, ‘yapılmayacak’ sözü geldi. Hemen arkasından Turizm Bakanlığı iki şirkete verdiği Turizm Yatırımı Belgelerini iptal etti. Demek ki halkımızın bu haklarına sahip çıkan tavrı kazanımları birlikte getiriyor. Bu da Mezitli’de yaşayanların olumlu özelliklerinden birisi” dedi.
 “MİNİ BİR DE KONSER VERİLDİ”
Çeşitli ikramların da yapıldığı, yaklaşık iki saat süren Halk Buluşması’nda Mezitli Belediyesi Sanatevi Müzik Grubu ve Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi Ritim Grubu mini konser verdi. Toplantıya katılanlar söylenen şarkı ve marşlara eşlik etti. Vatandaşların fotoğraf çekme yarışına girdiği toplantı sonrası Başkan Tarhan, alanda bulunan çocuklara kitap ve çeşitli hediyeler dağıttı

0 Yorumlar

Yorum Gönder