BAŞKAN CAN, “BİRLİKTE YÖNETTİK, BİRLİKTE BAŞARDIK”


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’a hizmetin 20+ 4’ncü yıldönümünde yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.
 Belediye Meclis Salonunda düzenlenen program yoğun katılımla gerçekleşirken, Başkan Can, hizmetleri slaytla tek tek anlattı.
Her yıl 30 Mart’ta Tarsuslulara hesap verdiklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, 4 yılda kenti birlikte yönettiklerini söyledi.
Başkan Can, “Bugün, bizler açısından hesap verme günüdür. Bugün, sizlerin güveni ve desteği sayesinde yaptıklarımızı anlatma, bu mutluluğu birlikte paylaşma günüdür. Sivil toplum örgütleri, oda ve derneklerle sürekli iletişim halinde olduk. Tarsus’ta bulunan tüm meslek odalarının bir araya toplanması amacıyla eski maliye binasını devraldık ve gerekli tadilatını yaparak meslek odalarımıza tahsis edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi birlikte yöneteceğiz dedik ve başardık. 45 tanesi merkez olmak üzere toplam 179 mahallemize hizmet götürmek amacı ile gece gündüz demeden çalıştık, doğumdan ölüme kadar tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya büyük çaba harcadık, sizlerle birlikte ağladık, birlikte güldük. Seçim çalışmalarımızda da söylediğimiz gibi büyük bir aile olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık. İnsanlarımızın doğum, evlenme ve ölümüne kadar her aşamasında yanında olmaya çaba gösterdik. Onların sevinçli anlarında yanında olup sevinçlerine sevinç kattık, zor günlerinde de yanında yer alıp üzüntülerini paylaşarak üzüntülerini azalttık. Köklü bir belediyeci olarak, başkanlık dönemimden önceki tecrübelerden de yararlanarak şeffaf, hesap verilebilir bir anlayışla, hiç kimseyi kırıp dökmeden uyum içerisinde güler yüzle hizmet etmeyi görev saydık. Yönetimimiz süresince akılcı, yenilikçi, dili, dini ırkı ne olursa olsun, şehrimizde yer alan tüm insanları kucaklayıp eşit bir anlayışla hizmet vermeye gayret ettik. Sorumluluk sahamızdaki her yeri karış karış gezdik, vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerine anında çözüm üretebilmek için var gücümüzle çalıştık, en ücra yerdeki vatandaşımızla bile iletişim halinde olduk, tüm kapılarımızı ve gönlümüzü açık tuttuk. Hizmet kalitemizin artırılması ve verimli bir şekilde hizmet üretebilmek adına gerekli tüm çabayı harcadık ve bunun sonucunda Türkiye de mükemmellik ödülü, Avrupa’da Mükemmellikte başarı ödülü alan ilk ve tek belediye olduk” dedi.
HER ZAMAN ŞEFFAF OLDUK
Başkan Can, her zaman şeffaf bir yönetim sergilediklerini ifade ederek, “Dayanışma ve huzuru sağlayan Belediyecilik anlayışı ile çalıştık. Tüm faaliyetlerimiz, gelir ve giderlerimiz konusunda her zaman şeffaf davranıyor, hiçbir şekilde gerek ilgili mercilere, gerekse vatandaşlarımıza hesap vermekten kaçınmıyoruz. Gerek şahsım, gerekse tüm çalışma arkadaşlarım, şehrimiz ve yeni bağlanan mahallelerimizle birlikte yaklaşık 350 bin vatandaşımızın haklarını korumak, onların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmelerine imkan sağlamak gibi ulvi bir görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu hiçbir zaman unutmuyoruz. 94 yılından bugüne kadar, özellikle 20 yıl içerisinde sayın başkanımızın yapmış olduğu hizmetleri anlatmakla bitiremeyiz. Sizleri biraz  geriye götürüp, hafızalarınızı tazelemek istiyorum. 1994 yılında ilk göreve geldiğinde altyapısı olmayan, parkı olmayan bir şehirdi. Bir parkı vardı ona da kimse giremiyordu. Baraja gidilemiyordu. Sinekten geçilmiyordu. Arıtması, otogarı olmayan bir şehirdi. Ve bunun yanında ciddi bir borcu olan bir şehirdi Tarsus. Sayın başkanımızın göreve gelmesiyle birlikte bu borçlar ödenmeye, bu olmayan hizmetler olmaya başladı. Bunun yanında sayın başkanımızın sayısız kamulaştırmaları oldu. Akdeniz’de ilk arıtmanın yapılması, otogarımızın yapılması, mezbaha nenin yapılması, köprülerin ve altyapıların yapılması. Gerçekten bunlar ciddi maliyet gerektiren hizmetlerdi ve başkanımız bu 20 yıllık süre boyunca bu önemli değişimleri sergiledi” ifadesini kullandı.
Önemli projelere imza attıklarını kaydeden Başkan Can devam eden ve biten hizmetleri şöyle sıraladı: “ Berdan Nehri 1. Etap, 15 bin kişilik gösteri merkezi, GES  elektrik üretimi, 72 şehit ailemize ücretsiz konut, Selçuk Togo yaşam boyu spor merkezi, 129 kırsal mahalleye oyun grupları, Tarihi Ticaret Merkezi 1. Etap,
camiiler (Barbaros, Akşemsettin, Ayyıldızlı, Anıt, Kavaklı, Barboros 2, Kenzin, Böğrüeğri, Takbaş), 7 mahalleye halı saha, Akşemsettin mahallesine  Yaşam Boyu spor merkezi, Anıt mahallesine pazar yeri, Emekliler lokali, Yeşilkuyu taziye evi 13 mahallede kentsel dönüşüm projesi, Kleopatra meydanı, Kapanan belde belediyeleri çeşitli hizmetler, eski maliye binası odalar birliği oluyor, araç filomuzu genişlettik, iftar, sahur ve bereket sofraları, 608 çocuğumuzun kirvesi olduk, 500 konut Berdan evleri, Mencik Baba türbe düzenlemesi, çay bahçeleri, yürüyüş yolları, balık pazarı, şelale çevre düzenlemesi, kapanan köy okulların bahçesine yaşam merkezi, Eshab-ı Kehf seyir terası, şehir aydınlatmaları, 21 katlı karma otel, asfaltsız yol bırakmayacağız, parke taşı döşemesi, büz boru döşemesi, kamu kurumlarına katkı ve desteklerimiz oldu.”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden Başkan Can, Başkan Kocamaz’ın Tarsus’a büyük hizmetler verdiğini ve devamlı desteği olduğunu söyledi.
Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “Başkanımız Şevket Can sadece konu başlıklarını sayarak 40-45 dakikalık bir sürede ancak geçen 4 yıllık sürede yapılan hizmetleri anlatabildi. Ben gururla söylüyorum ki, bu ölçekte bu nüfus yoğunluğuna sahip belediyeler içinde Tarsus Belediyesi kadar yatırım yapan ve bu kadar yatırım yapmasına rağmen borcu olmayan ve devletin bankasına hala para yatıran başka bir belediye yoktur. 7’den 70’e bu kentte yaşayan her bir insana dokunacaksınız, kurumlara, fakir fukaraya, Şehit ailelerine kadar dokunacaksınız, 350 bin nüfusa dokunacaksınız bu kadar proje üreteceksiniz ve bu projeler geri dönüşümü olan projeler olmasına rağmen, ki içerisinde güneş enerjisi gibi büyük belediyelerin yapamadığı projeleri ortaya koyacaksınız ve kasanızda da yüklü miktarda para olacak ve devletin bankasına para yatıracaksınız. Türkiye’de bu ölçekte hiçbir belediye yoktur. Onun için bir Tarsuslu olarak bununla gurur duyuyoruz. Tarsus inşallah yapılan bu hizmetlere sahip çıkacaktır. Tarsus Belediyemiz ve Mersin Büyükşehir Belediyemiz bugün şehirlerini şaha kaldırıyor. Tarsus’ta, Mersin’de, Ankara’da bizler arayan her bir vatandaşımızın kim olduğunu, mezhebini, kimliğini sormadan derdine çözüm üretmeye çalışıyor. Allah rızası için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bu çalışmanın sonunda da yeni başarılar gelecektir” dedi.
ÇOK MUTLUYUM ÇÜNKÜ TARSUS’TA GÖZÜM ARKADA DEĞİL
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un emin ellerde olduğunu söyledi.
Başkan Can, “Tarsus son 24 yıl içerisinde kabuğu kırdı. Tarihin derinliklerindeki o  cazibe merkezi haline tekrar döndü ve ülkemizde ve dünyada adından söz edilen bir kent haline yeniden geldi. İlk günden itibaren bizlere destek veren, hizmetlerin hayata geçirilmesinde dualarını ve desteklerini esirgemeyen tüm Tarsuslu hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Belediyecilik bir gönül, vizyon ve ömrünü hizmete adamak işidir. Ben çok mutluyum, çünkü Tarsus’ta gözüm arkada değil. Tarsus bir yerlere geldi. 4 dönem Tarsus’u bir yerlere getirebilmek için, Tarsuslu insanların rahat edebilmeleri için mücadele ettik. Anamızın ak sütü gibi helal olsun. 2014’te Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı bize teklif edildi. 4 dönemden sonra biz artık yeter birazda başkaları yapsın dedik. Nokta koymamız gerekir demiştik. 2014 yılından Şevket Başkanımız bizden görevi devraldı. Ve gözümüz arkada kalmadı. İnşallah bundan sonrada bu beş dönemlik, milliyetçi ülkücü kadroların yönettiği Tarsus Belediyesi aynı şekilde yönetilmeye devam eder. Çünkü biz olaylara hiçbir zaman partizanlık açısından bakmadık. Biz Tarsus’ta bütün hizmetleri verirken bu kentte ayrımsız herkese eşit mesafede durarak bir ve beraber kardeşliği sevgiyi ön planda tutarak hareket ettik. Bugün geldiğimiz noktada Şevket Can başkanımızda aynı şekilde hizmet etmeye devam ediyor ve etmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

BAŞKANLARIMIZ GELECEKTE DE MERSİN VE TARSUS’TA YENİ UFUKLAR AÇACAKLAR
Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, “Milliyetçi kadroların bu ülkenin geleceğinde kaderinde ne kadar önemli olduğunu geçtiğimiz 1-2 yıl içerisinde herkes gördü. Bizim gücümüz birlik ve beraberliğimizdedir. Bizler bulunduğumuz her noktada milletimize hizmet edeceğiz Allah’ın izniyle. İnşallah gelecekte de Tarsus’a geldiğimiz de de usta çırağın elele verip bulundukları Mersin ve Tarsus’ta nasıl ufuklar açtıklarını hep birlikte göreceğiz. Allah onlara güç kuvvet versin. Bizi izlemeye devam edin” dedi.
Konuşmaların ardından belediye personelleri Başkan Can’a çiçek ve vazo hediye ederken, Başkan Kocamaz da Başkan Can’a vazo hediye etti.
Program sonunda 20+4 yılın pastası kesildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder