TARSUS TARIMINA SAHİP ÇIKIYOR



Tarsus Ticaret Borsası olağan Yönetim Kurulu toplantısında Tarsus'un tarımsal gücünü değerlendirildi.
Başkan Murat Kaya toplantıda; Tarsus'un tarımsal üretim verilerinin daha iyi analiz edilmesi halinde, Tarsus'ta tarım sektörüne ait sanayinin daha hızlı gelişeceğini ifade etti.
Başkan Murat Kaya, konuşmasında;" Yenilikçi tarımsal teknolojinin topraklarımızda uygulanması sayesinde tarımsal ürünlerimizin ihracat edebilirliği artacaktır. Tarım sektöründe , doğaya ve çevreye saygılı, sağlıklı, güvenli gıdaları sürdürülebilir biçimde üretmeyi hedeflediğimiz takdirde Tarsus neden bir Hollanda olmasın." dedi.
Konuşmasına devam eden Başkan Murat Kaya, " Tarsus'ta  1 milyon dekar tarım alanının %60 ında tahıllar ve diğer bitkisel ürünler  ile kalan üretim alanında narenciye, meyve bahçeciliği, açıkta ve serada meyve sebzecilik yetiştiriciliği ile Tarsus'un tarımsal üretim gücü 2 milyar 850 milyon TL'sına ulaşmıştır.
Tarımsal üretim çeşitliliğine baktığımızda 100 den fazla çeşidin yetiştirildiği Ülkemizde Tarsus ayrıcalıklı bir bölge olarak karşımıza çıkmaktadır. Tarım Bakanlığımızın 941 havzaya ayırdığı Ülke topraklarımızda, Tarsus dışında hiç bir yerde 65 çeşit tarım ürününün üretimi gerçekleşmemektedir. Tarsus, gerek verimli arazileri, gerek tarıma dayalı sanayinin ham maddesini karşılayacak gücü ve gerekse yetişmiş genç nüfusu ile bölge ekonomisinin can damarlarından biridir. Deyim yerindeyse un var, yağ var, şeker var. Tek eksik, bunları bir araya getirmek.
Tarımsal üretimde kriterleri değiştirme vaktimiz geldi.Tarımda tek kriterimiz verimli üretimdi, artık bu yetmiyor , bizim üretim kriterimizi kaliteli ve verimli üretim olarak benimsememiz gerekiyor. Sonraki aşama  ise , doğaya ve çevreye saygılı, sağlıklı, güvenli gıdaları üretme bilinci ile yüksek kaliteli ve verimli üretim. Dünya bunu başarıyor. Bu noktada üreticimiz ve bizlerde üreticilerimizi önümüzdeki süreçte, ürün ve üretim kalitesinin ve verimliliğinin geliştirilmesine,ihracatta çeşitliliğin yükseltilmesine yöneltmemiz halinde, Tarsus'un marka değerinin artmasına, hammadde ticaretinden işlenerek katma değer eklenmiş tarım ürünü ticaretine de yön vermiş olacağız ve tarıma dayalı ekonomimizi daha da ileriye taşımış olacağız. ” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder