TARSUS ESNAF KEFALETTE BAŞKAN MAHMUT ŞAHİN GÜVEN TAZELEDİ



Tarsus Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurul toplantısı yapıldı.
Başkan Mahmut Şahin  ve ekibi bir hizmet dönemi için daha üyelerinden güven oyu aldı.
Toplantıya MESOB Başkanı Talat Dinçer, Osmaniye’den  Anamur’a kadar  Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanları, Tarsus’taki siyasi partilerin ilçe başkanları, oda başkanları ve esnaflar katıldı.
Genel Kurul toplantısında bir  konuşma yapan MESOB Başkanı Talat Dinçer, Mahmut Şahin başkanlığındaki  kooperatifin  başarılı çalışmalarıyla Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifini bölgenin  en güçlü kooperatifi  haline getirdiklerini belirterek yeni dönem için kendilerine başarılar diledi.
Kooperatif Başkanı Mahmut Şahin’de yaptığı konuşmada şunları söyledi: Kıymetli Ortaklarımız; Başarılarla dolu bir yılı daha geride bırakmanın verdiği huzurla karşınızdayız. Sözlerime başlamadan önce, Afrin de, Kuzey Irak da ve daha dünyanın bir çok yerinde vatan savunması uğruna canlarını ortaya koyan, kanlarını döken; gözünü kırpmadan şehadete yürüyen, şehit olan, gazi olan kahraman Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum. Yüce Allah onları düşmanlarımızın şerrinden korusun, gözetsin. Her bir Mehmetçiğimize sağlık ve selamet versin; Kahraman askerlerimizi sağ salim baba ocağına, ana kucağına göndersin diyorum.
-2017 yılında kredi üst limitlerimiz 150.000 TL'den 200.000,00 TL'ye çıktı. Bu yıl 843 ortağımıza 50.868.000,00 TL kredi kullandırdık. 185 Esnafımıza 5.086.000,00 TL Sıfır Faizli kredi kullandırdık.
-           Göreve geldiğimiz 2005 yılından bu yana 6416 esnafımıza toplam 226.145.000,00 TL kredi kullandırmış olduk
-           2017 yılında Kredi faiz oranlarımız bir yıllık vadede % 4, bir yılı aşan vadelerde % 5 oranında kaldı. Aylık, Üç aylık ve Altı aylık vadelerle 5 yıla kadar Esnaf Sanatkar Kredisi kullandırdık.
-           Yine Aylık, Üç aylık ve altı aylık vadelerle ; 10 yıla kadar 500.000 TL iş yeri alım kredisi ve 5 yıla varan vadelerde , araç bedelinin tamamını verebildiğimiz Araç alım kredilerimiz siz Esnaflarımıza sunulmuştur.
-           Şahsımın ve ekibimin gayretli çalışmaları ve siz kıymetli ortaklarımızın destekleri ite Kooperatifimiz Bölgemizde bulunan 56 kooperatifin içinde ilk 2 sıradaki yerini koruyor.
-           2017 yılında Dünyada yaşanan Ekonomik ve Siyasi gelişmeler, dış güçlerin ülkemize yönelik düşmanca tutumları, elbette ülke ekonomisine olumsuz etkilerde bulundu fakat Merkez Birlik Başkanımız Abdulkadir AKGÜL ‘ün liderliğinde Bölge Birlik Başkanımız Muhammet YALÇIN, Yurt genelinde ki Kooperatif Başkanlarımızla ; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN; Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM ve Hükümetimiz nezdinde yaptığımız görüşmelerle Allaha şükürler olsun ki Faiz oranlarımız artmadı; Kredi üst limitlerimizde bir düşüş yaşanmadı; talep ettiğimiz her an para geldi ve siz Esnaflarımıza sanatkarlarımıza rahatça kredi kullandırabildik. Kıymetli büyüklerime bir kere daha siz ortaklarımız ve şahsım adına Şükranlarımı sunuyorum.
-Siz kıymetli ortaklarımızdan gelen istekler doğrultusunda her yıl yapılan Mali Genel Kurul Toplantılarımızı 3 yılda bir yapılmak üzere Genel Kurulumuzun gündemine koyduk. Her yıl yapılan Genel Kurul toplantıları siz ortaklarımızı için zaman ve emek kaybı yaşatmakta; kooperatiflerimize büyük bir maddi külfet ve iş yükü getirmekteydi.
-Yine Tarsus Esnaf ve Sanatkarlarımızın cenaze ve düğün gibi acı tatlı günleri başta olmak üzere, ilçemiz, ilimiz ve ülkemizde Siz kıymetli Esnaf ve Sanatkarlarımızın faydasına , menfaatine olacak her türlü toplantı, organizasyon ve çalışmaya Şahsım ve ekibimle beraber katıldık . Maddi manevi desteklerimizi ortaya koyduk. İlimiz ve İlçemizde ki tüm Devlet kurumlan ve ,Özel kurumlar ile Esnaf ve Sanatkarlarımız arasında İşbirliğinin sağlanması adına Kooperatifimizi temsilen katkıda bulunduk.
-Kıymetli hazirun anlatacaklarımız çok faka zaman az destek ve katılımınızla; güç birliği ederek, birlikte çalışarak tüm sorunlarımıza çözüm bulabileceğimize olan inancımızla Genel Kurulumuzun Esnaf ve Sanatkarlarımıza hayırlar getirmesi dileyerek huzurlarınızdan ayrılıyor, her birinize ayrı ayrı selam ve saygılarımı sunuyorum.
Tarsus ESOB Hizmet binasında yapılan genel kurul toplantısında Başkan Mahmut Şahin Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
‘’Kaplan Kiltaş,Cumali Taş,Aziz Keleş ve Hayri Başlı’’
Denetim kurulu ise Cemal Öner ve Mustafa Güçyetmez oldu.




0 Yorumlar

Yorum Gönder