SEÇER'DEN MESİAD VE MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI'NA "HAYIRLI OLSUN" ZİYARETİ



Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı adı sıkça konuşulan Vahap Seçer, bir süre önce Genel Kurulu’nu gerçekleştiren Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ne (MESİAD) hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.
Seçer, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda MESİAD Başkanı olarak seçilen Hasan Engin ile Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Akar Tülücü’ye ve Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulundu ve yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi. Mersin’in “ekmeğini yiyen, suyunu içen” herkesin kendisini Mersin’e karşı sorumlu hissetmesi gerektiğini belirten Seçer, kendisinin de bu sorumluluk gereği, Mersin’e yatırım yaptığını, üretim ve istihdam sağlamaya çalıştığını hatırlattı. Meclis’te parlamenter olarak görev yaptığı dönemde de Mersin’i ve kentin sorunlarını dile getirdiğini, Mersin’in sorunlarının çözümlerine yönelik olarak siyasi parti ayrımı gözetmeksizin her kesimle fikir alışverişinde bulunduğunu belirten Seçer, “Eğer konu Mersin ise, bu kentteki herkes bu ortak paydada birlikte hareket etmek durumundadır. Şehrimizin tüm dinamiklerini temsil eden bütün kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin ‘Mersin için biz de varız’ demeleri son derece önemlidir” diye konuştu.

MARKALAŞMAYI BAŞARMALIYIZ
Mersin’in zengin tarihi, deniz ve yayla turizmine müsait güzelliklerle dolu coğrafyası, yetişmiş insan gücü ve canlı sosyal hayatıyla hem yaşamak hem de yatırım yapmak isteyenler için ideal bir şehir olduğunu vurgulayan Seçer, şöyle devam etti:
“Allah, her türlü zenginliği, her türlü güzelliği, her türlü bereketi şehrimize vermiş. İşte bütün bu güzellikler içinde hep birlikte yaşamayı, hep birlikte üretmeyi, hep birlikte paylaşmayı bilmemiz gerekiyor. Mersin’in var olan imkan ve güzelliklerini yaratıcı ve yenilikçi yöntemlerle daha etkin ve güçlü bir biçimde doğru ve katma değer yaratacak, istihdam yaratacak yatırımlarla ayağa kaldırmak, Mersin’i ve güzelliklerini dünyaya duyurmak, bir marka kent olarak tanıtmak gerektiğine inanıyorum. Ancak bu güne kadar ne yazık ki Mersinimiz, hak ettiği konuma bir türlü ulaşamadı. Oysa artık bunun bir mazereti yok., Mersinimizi hak ettiği yere taşımamız gerekiyor.”
ORTAK AKLI EGEMEN KILMALI, EMEK VERMELİYİZ
Bunun için şehrin tüm dinamiklerin “ortak aklı” egemen kılmasının önemi olduğunun altını çizen Seçer, yerel yönetimlerde de mutlak surette konunun uzmanı ve liyakati olan kişilerin görev yapmasının ayrı bir değeri olduğunu kaydetti. Bu konunun emek, sabır ve yatırım gerektirdiğini vurgulayan Seçer, “Mersin’in kalkınması ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek gelişmelere hep birlikte katkı sağlamalıyız. Mersin’in gelir kalemleri ile Hazineden aldığı pay; doğru, etkin ve vatandaş odaklı projelerde kullanıldığı takdirde şehrimizi hep birlikte doğru olarak yönetebilir, marka kente dönüşümünü hızlandırabiliriz” diye konuştu.
“BAŞARILI OLACAĞINIZA İNANIYORUZ”
MESİAD Başkanı Hasan Engin de Seçer’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kentin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Engin, Mersin’in işadamı kimliği de olan, hem yerel yönetimi hem de ülke siyasetini yakından bilen bir kişi Seçer’in aday olması halinde görevde başarılı olacağına inandıklarını söyledi.
CHP’li Seçer, konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının ve mesleki örgütlerin şehrin gelişmesindeki önemine dikkat çektiği konuşmasında, meslek örgütlerinin çalışmalarını ilgi ve dikkatle takip ettiğini söyledi.  Seçer, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının özellikle şehrin gelişmesi ve kalkınmasına dair alanlarındaki bilgi, birikimlerinden yararlanmak istediklerini belirtmesi üzerine Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Alkar Tülücü de bu yöndeki çalışmalar için her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder