LİSE ÖĞRENCİLERİNE BESLENME SEMİNERİ



Mersin’in Tarsus ilçesindeki Medical Park Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Özge Akar Özyaman, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerine seminer verdi. Sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşan Diyetisyen Özyaman, öğrencilerin vücut sağlıklarını korumak ve obeziteden sakınmak için dikkat etmeleri gerekenleri anlattı. Seminere yaklaşık 180 öğrenci ile öğretmenler katıldı.

SABAH KAHVALTISI ÇOK ÖNEMLİ
Mersin-Tarsus OSB Kültür Merkezi’nde Medical Park Tarsus Hastanesi’nin okullara yönelik sosyal çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen seminerde sunum yapan Diyetisyen Özge Akar Özyaman, çocukluk ve ergenlikte doğru beslenme alışkanlığı edinilmemesi halinde ileriki yıllarda obezite hastası olma riskinin kat kat arttığını belirtti. Özyaman seminere büyük ilgi gösteren öğrencilere seslenirken, özellikle sabah kahvaltısının çok önemli olduğunu belirtti.

YATMADAN ÖNCE YEMEYİN
Özge Akar Özyaman, seminerde öğrencileri fastfood beslenme ve hareketsizlik konusunda da uyardı. Özyaman, “Tablet, bilgisayar ve cep telefonlarıyla çok vakit geçirmeyin. Sporu tercih edin. Fastfood yemeklerden uzak durun. Hamburger ve kola gibi hem yüksek kalorili hem de zararlı ürünleri değil, sebze ve meyve tüketin. Geceleri yatmadan önce yemek yemeyin. Genç olduğunuz için acıkabilirsiniz. O zaman meyve, yoğurt, tarçınlı sütü tercih edin” dedi. Özyaman, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder