CHP’Lİ VAHAP SEÇER, ‘‘DAHA ÇOK ÜRETİM DAHA ÇOK İSTİHDAM’’



BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARINA ANAMUR’DA DEVAM EDEN CHP’Lİ VAHAP SEÇER, ESNAF ODASI VE SANAYİ ODASI ZİYARETLERİNDE MERSİN’DEKİ EKONOMİK SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ. 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı öne çıkan CHP’li Vahap Seçer, Anamur’da önemli ziyaretler gerçekleştirdi, vatandaşların sorunları dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı. Anamur’daki ziyaretlerini İlçe Başkanlığı ziyareti ile başlayan Seçer, 2019 yılında gerçekleştirilecek seçimlerin ülke için önemine dikkat çekti. Partililer ile sohbeti sırasında CHP’nin ittifak arayışı içinde olmadığını vurgulayan Seçer, ittifakın sandıkta halkla birlikte yapılacağının altını çizdi.
Ziyaretlerini Anamur Esnaf, Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile sürdüren Seçer, Oda başkanları ve üyeleriyle, esnafların sorunlarına ve çözümlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kendisinin de çocuk yaşta çalışmaya başlayan birisi olduğunu anlatan Seçer, “Alın teri ve el emeğiyle çalışan esnaf ve sanatkarlarımız ülke ekonomisinin temel direğidir. Bu direği ayakta tutmak öncelikle hükümetin, ama hepimizin başlıca görevidir” dedi. Ülkemizde esnafın zor günler geçirdiğini belirten Seçer, “Bugün her esnaf, önce kendini çalıştırıyor. Yine çalışan her bir esnafın yanında bir-iki kişi çalıştırdığını da düşünürsek, yurt genelinde yaklaşık iki milyon esnafın ülke ekonomisine ve istihdamına olan katkısı net olarak ortaya çıkıyor. Mersin’de odalara kayıtlı 60 binin üzerinde esnaf ve sanatkarımız var. Ancak,  bu sayı daha önceki yıllarda çok daha fazlaydı. Zaman içerisinde yaşanan ekonomik sorunlar ve Suriyelilerin ticari hayatı olumsuz yönde etkilemesiyle bu sayı bugün 60 bine kadar düştü. Mersin’deki 60 bin esnafımızın yanında yaklaşık 150 bin insanı çalıştırdığını düşünürsek esnafımızın önemi, yaşadığı sorunların çözülmesinin zorunluluğu bir kez daha ortaya çıkıyor” dedi.

BÜYÜMEK İÇİN ÜRETMEK GEREK
Mersin’deki esnafın öncelikli sorunlarının başında zincir marketlerin geldiğini belirten Seçer, bu tablo içinde yerel yönetimlerin esnafı koruyan ve haklarını gözeten uygulamalar içinde olması gerektiğini vurguladı. Seçer, “Eğer bir şehrin büyümesini, gelişmesini istiyorsak o şehrin mutlaka üretmesi lazım.  Onun için de Mersin’de esnafın, KOBİ’ler ve Organize Sanayinin birbiriyle entegre olması lazım.  Mersin’de sanayi sitelerimiz var, ancak yeterli değil. Yeni ihtisas sanayi sitelerine ihtiyacımız var.” diye konuştu.

DAHA ÇOK ÜRETİM DAHA ÇOK İSTİHDAM
Seçer, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Torunoğlu’nu ziyareti sırasında da yaşadığı topraklar üzerine yatırım yapan iş insanı olarak Mersin’in daha çok kalkınması ve gelişmesi için sanayicilerin büyük önemi olduğuna inandığını söyledi. Üretim yapan, iş olanağı ve aş olanağı sağlayan sanayinin ve sanayicinin yatırımda, üretimde ve ihracatta her türlü desteği hak ettiğini belirten Seçer, “Mersinimizde kurulacak olan yeni endüstri bölgeleri, yeni turizm yatırımları, tarım entegre tesisleri ile Mersin’i daha çok istihdam yaratan üreten, ihracat yapan bir yapıya kavuşturmalıyız. Mersin için çalışmak ve üretmek söz konusu olduğunda her zaman sizinle birlikteyim. Her şey Mersin’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın bolluk, bereket ve varlık içinde iyi yaşaması için” diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİNİ UNUTMADI
Seçer, ziyaretleri sırasında şehit ailelerini de unutmadı. Afrin’de süren Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen Anamurlu Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş ile Hakkari’de şehit düşen Sözleşmeli Er Halil İbrahim Şık'ın baba ocağını ziyaret eden Seçer, ailelerin acısını bir kez daha paylaştı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder