BAŞARIR: “TECAVÜZCÜLERE ‘AF’ TEKLİF BİLE EDİLMEMELİDİR”



Avukat Ali Mahir Başarır, çocuğa yönelik tecavüz ile kadın cinayeti davalarında; ağırlaştırılmış müebbet cezasının tamamının hücrelerde infaz edilmesini ve af ile ilgili yasal düzenlemelere konu olmasının teklif bile edilmemesi için düzenleme yapılmasını önerdi.
 Avukat Ali Mahir Başarır, 4,5 yaşındaki bir çocuğa yönelik gerçekleşen istismar olayının ardından Türkiye’de yeniden tartışılmaya başlayan “idam ve hadım” konularına ilişkin görüşlerini açıkladı.
Tecavüz eylemini gerçekleştiren kişinin davranışının hastalık olarak kabul edilmesinin davranışı normalleştireceğini dile getiren Avukat Başarır, “Tecavüzü bireye indirerek, hastalık olarak kabul etmek, tecavüzü meşrulaştırır. Cinsel istismar ve kadın cinayetlerinde, faillere ceza indirimi uygulanmamalıdır.
Çocuk tecavüzleri ve kadın cinayetleri; uyuşturucu ticareti; terör; işkence gibi suçlar artık tüm toplumun midesini bulandırmaktan öte; psikolojisini bozmaktadır. Bu suçlar toplum güvenliği ve insanlık aleyhine işlenen suçlardır. İnfaz kanununda derhal değişikliğe gidilmeli ve bu suçlardan mahkum olanlar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının tamamını yani cezaevinde ölecek şekilde infaz ettirilmeli ve ceza hücrede infaz edilmelidir. Bu suç tipleri için af konusunda, yasal düzenleme yapılarak istisna getirilmeli af ile ilgili yasal düzenlemelere konu olması teklif bile edilmemelidir. Kadına ve çocuğa yönelik, istismar, şiddet, cinayeti ortadan kaldırmak için önleme, koruma, kovuşturma, politika ilkeleri uygulanmalıdır” dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder