‘TARSUS, VAATLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYOR’


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, hükümetin Çukurova Havalimanı, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi ve üniversite vaatlerini hatırlatarak, “Aradan bunca zaman geçti, bu vaatler yerine getirilmedi. Tarsus kamuoyu bu vaatlerin yerine getirilmesini bekliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus Muhtarlar Derneği, Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi, Tarsusluların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ziyaretleriyle ilgili bir açıklama yapan Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus Ticaret Borsası ziyaretinde, tarımsal üretimin sorunlarının gündeme geldiğini söyledi. Kuyucuoğlu, “2006 yılında çıkan Tarım Kanunu’na göre Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 1’inin tarım desteği için kullanılması gerekiyor. Ancak uygulamada,  bu rakamın üçte biri civarında bir rakam tarıma destek olarak veriliyor.  Tarsus Ticaret Borsası yöneticileriyle yaptığımız görüşmelerde tohumculuk, teknolojik ekipman, sulama sistemleri konusunda tarımın desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler. Tarsus’ta 530 hektarlık alanda Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak 50 hektarda Tarım Organize Sanayi buraya yatırımcı çekebilmek için, tarıma verilen desteklerin artırılması gerekiyor” dedi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretinde, hükümetin Tarsus ve Mersin kamuoyuna söz verdiği ancak senelerdir yerine getirmediği yatırım ve proje vaatlerinin gündeme geldiğini söyleyen Kuyucuoğlu, “Hükümet Mersin ve Tarsus’a birçok vaatte bulundu. Çukurova Havalimanı, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi ve Tarsus Üniversitesi, Taşucu Otoyolu vaatleri vardı.  Aradan bunca zaman geçti, bu vaatler yerine getirilmedi. Tarsus kamuoyu bu vaatlerin yerine getirilmesini bekliyor. Tarıma en büyük yatırım cezaevi kampüsü oldu. Cezaevi de verimli arazide yapıldı ve yağmurlarda sular altında kaldı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretimizde bu konular gündeme geldi ve mecliste bu vaatlerin takipçisi olmamızı istediler. İş insanlarıyla görüşmemizde, Mersin’in doğu girişindeki yol ve köprü çalışmaları bitene kadar otoyolun ücretsiz olması talebi de gündeme geldi. Bu talebi de ilgili makamlara ileteceğiz” diye konuştu.

Serdal Kuyucuoğlu’nun Tarsus Muhtarlar Derneği yöneticileriyle yaptığı toplantıda, köy statüsünden mahalle statüsüne alınan yerleşim yerlerinin belediye hizmetlerinden yeterince faydalanamadığıyla ilgili şikayetler gündeme geldi. Muhtarlar, özellikle ulaşım alanında kargaşa yaşandığını belirtti.
112 üyesi bulunan Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi yöneticileri de, D-4 belgesinin zorunlu olmasına rağmen bu belgeyi almanın aylarca sürdüğünü bu nedenle birçok otobüsün belgesiz çalışmak zorunda olduğunu belirttiler. Kuyucuoğlu bu konuyu bakan ile görüşeceğini ve çözmeye çalışacağını belirtti.
CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus programı kapsamında Tarsus Akdeniz gazetesini ziyaret etti ve Radyo Flash yayınında Ali Kemal Köseoğlu’nun sorularını yanıtladı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder