PLAKA OKUMA SİSTEMİ DEVREDE


Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Habur Sınır Kapısında ‘Plaka Okuma Sistemi’nin devreye girdiğini söyledi.
 Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Gümrüklerde iş akış süreçlerini hızlandırmayı yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Plaka Okuma Sistemi’nin Habur Sınır Kapısında hayata geçtiğinni bilgisini verdi. Bugünden itibaren plakaları standartlara uymayan araçların TIR Parkından çıkış yapamayacağı uyarısında bulunan Başkan Kılıç, “Mağdur olunmaması için boyası silinmiş, ezik, kırık veya civata ile sabitlenmiş çekici ve yarı römork plakalarınızın düzgün okunabilecek şekilde bakım ve onarımlarının yapılması gerekiyor. Sistem tarafından plakası okunamayan araçlara cezai işlem uygulanacaktır” dedi.
 20 SINIR KAPISINA KURULDU
Türkiye'deki 20 kara sınır kapısına Plaka Tanıma Sistemi kurulduğunun da bilgisini veren Başkan Kılıç, “Gümrüklerde daha hızlı ve aynı zamanda güvenli geçiş için 20 sınır kapısına Plaka Tanıma Sistemi kuruldu. Proje sayesinde kara sınır kapılarımızdan giriş ve çıkış yapan araçların plakalarının hızlı ve güvenli bir şekilde Kara Kapıları Taşıt Takip Programı'na kaydedilmesi, gümrük işlemlerinin ülke güvenliğimizi koruyacak şekilde hızlandırılması ve kaçakçılıkla mücadelede etkinliğin artırılması amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
 ZAMAN KAYBI ÖNLENECEK

Sistemin gümrüklerde araç kayıtları için harcanan zamanı da azaltacağını ifade eden Başkan Kılıç, “Ayrıca sistem, araçlara ülke içerisindeki trafik ihlalleri dolayısıyla kesilen trafik cezalarının tahsil ve takibine imkan sağlayacaktır. Uzun süredir yürütülen yoğun çalışmalar sonucu projede önemli bir aşamaya gelindi ve sistem kuruldu. Sistemin merkezi sunucu ve veri depolama ünitelerinin kurulumları Bakanlık Veri Merkezi içerisinde tamamlanmıştır. 20 kara sınır kapısında tüm kurulumlar tamamlanıp sistem faaliyete geçmiştir” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder