HİZMET-İŞ’TE 40.YIL COŞKUSU


Hak İşçi Sendikalar Konfederasyonu (HAK-İŞ) üyesi Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (HİZMET-İŞ) 40. kuruluş yıl dönümünü görkemli bir şekilde kutladı.
Ankara’dagerçekleştirilen kutlamalara Hizmet İş Sendikası Tarsus Şubesi’de katıldı. Şube Başkanı Hüseyin Gün beraberinde Şube Sekreteri Mehmet Yüce, Mali Sekreter İbrahim Çevik, Kültür Sanat Komite Başkanı Gürhan Demirci, Kadın Komite Başkanı Süheyla Aslan ve Engelliler Komitesi Başkanı Osman Baydan ile birlikte katıldı.
BAKAN ELVAN DA COŞKUYA ORTAK OLDU
İki gün boyunca süren etkinliklere Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM İdare Amiri Çorum Milletvekili ve HAK-İŞ Onursal Başkanı Salim Uslu, Hizmet İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, HİZMET-İŞ Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Genel Sekreter Ali Rıza Yılmaz, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, belediye başkanları, şube başkanları ve yönetimi, komite başkanları katıldı.Kutlamalara ayrıca,28 ülkeden 69 sendikacı konuk katıldı.
GALA YEMEĞİ
Etkinlikler kapsamında, 40. yıl nedeniyle Gala Yemeği verildi. Gala Yemeği Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösterisi ile başladı. Ardından 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bir film ile HİZMET-İŞ’in tanıtım filmi gösterildi.Protokol konuşmalarının ardından sendikanın kurucu üyelerine ve teşkilatın çeşitli noktalarında görev almış ve hali hazırda görev yapmakta olanlara, Genel Başkan Mahmut Arslan tarafından hediyeleri takdim edildi. “Kaliteli Kamu Hizmetleri ve Sendikal Haklar Aracılığıyla Sürdürülebilir Kalkınma” paneli düzenlendi. Daha sonra 8 ülkeden 8 sendika ile işbirliği protokolü imzalandı.
İŞ KOLU DALINDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SENDİKASI
Tarsus Hizmet İş Sendikası Başkanı Hüseyin Gün,  “Bütün üyelerimiz adına bize bu coşkuyu yaşatan başta Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan ve Onursal Başkanımız Sayın Hüseyin Tanrıverdi’ye sonsuz teşekkürlerimi sunarım. 40 yıl önce Adıyaman’da ekilen tohum 40.yılında 250 bin üyeye ulaşmıştır. Önemli bir başarı yakalayarak Türkiye’nin ve bölgenin en büyük sendikası olmuştur. Bir Hizmet İş Sendikası ferdi olarak emeği geçen herkesten Allah razı olsun nice 40’ıncı yıllar dilerim. Ayrıca Mersinimizin kalkınması için canla başla çalışarak dev projelere imza atan Kalkınma Bakanımız Mersin Milletvekili Sayın Lütfi Elvan’ın da mutluluğumuza ortak olduğu için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” dedi.
ÖNCE İNSAN ÖNCE EMEK

Şube Sekreteri Mehmet Yüce de yeni hedeflere doğru yürümeye devam edeceklerini söyleyerek, “Önce İnsan Önce Emek ilkesiyle her türlü engeli aşarak yürüyüşünü sürdüren sendikamızın geldiği bu noktada, sabır, ısrar ve devamlılıkla sürdürülen mücadelenin 40.yıl eşiğinde önemli bir başarıyı yakalamıştır.Bu başarı ülkemizin dört bir yanını bir halı gibi dokuyan örgütümüzün bir vücudun organları gibi birbiriyle uyumlu çalışmasının sonucudur.” ifadelerini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder