BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi yarıyıl tatili dolayısıyla karnelerini alan tüm öğrencilere tatil hediyesi olarak Tarsus Hayvan Parkı’nı ücretsiz gezme imkânı verdi.
Hayvan Parkı gezisi sonrasında ise Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Eğitim Aracı eğitim için çocukları ağırladı.
Yarıyıl tatili nedeniyle tüm Türkiye'de karne heyecanı yaşayan öğrencilerin tatili en iyi şekilde değerlendirmesi için Tarsus Hayvanat Bahçesi’ni ücretsiz yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların hem hayvanları tanıması hem de eğlenceli vakit geçirebilmesini sağladı. İlkokul ve Ortaokul düzeyindeki öğrencilere tüm yarıyıl tatili boyunca Hayvan Parkı’nı ücretsiz gezme imkânı veren Büyükşehir Belediyesi, gezi sonrası Trafik Eğitim Aracı’nı da çocukların bilgilenmesi için hazır bulundurdu.
Tarsus Hayvanat Bahçesine giden öğrenciler, şehir hayatında göremeyecekleri hayvanları tanıma fırsatı bulurken, park içerisinde bulunan oyun alanlarında gönüllerince eğlendiler. Hayvanat Bahçesi’ni ücretsiz gezme imkânı bulan öğrenciler güzel bir gün geçirdi.
Sekizinci sınıf öğrencisi Zekiye Sudenur Taş, “Yarıyıl tatilini değerlendirmek için hayvan parkına geldim. Daha önce de hayvan parkına geldim ama yarıyıl tatilinde tekrar gelip stres atmak istedim. Hayvanları çok seviyorum. Özellikle maymunlar ve balıklar çok dikkatimi çekiyor. Hayvan Parkı’nın ücretsiz olduğunu bilmiyordum ve girişte öğrendim. Burhanettin Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kendisini çok seviyorum. Bize karne hediyesi olarak böyle küçük sürprizler yapması bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Başarılı bir eğitim döneminden sonra güzel vakit geçirebilmek için hayvan parkına geldiğini söyleyen 5. sınıf öğrencisi Nefise Nur Erdoğan, “Yarıyıl tatilindeyiz. Hayvanları çok sevdiğim için hayvan parkına gelmek istedim. Ayı, çıta, leopar, porsuk gibi daha önce görmediğim hayvanları görme fırsatım oldu. En çokta porsuk dikkatimi çekti. Güzel bir gün geçirdim burada. Hayvan parkının bizim için ücretsiz olduğunu gişede öğrendim ve çok mutlu oldum. Bizim için çok güzel bir karne hediyesi oldu” şeklinde konuştu.
Aileleri ile gelerek Hayvanat Bahçesini gezen çocuklar ilk defa gördükleri hayvan türleri hakkında bilgilenirken, hem eğlendikleri hem öğrendikleri bir gün geçirdiler.
Trafik Eğitim Aracı miniklere trafik eğitimi verdi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı Trafik Eğitim Aracı da Tarsus Hayvan Parkı’nın girişinde yerini alarak, hayvan parkını gezen öğrencilere trafik eğitimi verdi.
Trafik Eğitim Aracı’nda yerini alan miniklere, trafik bilinci kazandırmak için hazırlanmış ‘Emre ve Mine’, ‘Maviş ve Kubiş’, ‘Selim ve Arkadaşları Trafikte’ isimli çizgi filmler izletilirken, eğitim sonrası belge verildi. Trafik kurallarını öğrendiklerine dair Başarı Belgesi ve Trafik Gönüllüsü Kartı alan öğrenciler trafikte uyulması gereken kuralları eğlenerek öğrendiler.

Hayvan Parkı’nı gezdikten sonra trafik eğitim aracında eğitim alan üçüncü sınıf öğrencisi Yiğit Ali Soysal, “ Ben daha önce de hayvan parkına geldim. İkinci kez geliyorum ve ücretsiz girdim. Bütün hayvanları yeniden gördüm. Ücretsiz olduğu için de teşekkür ederim. Şimdi de trafik eğitiminden çıktım. Trafikte uymamız gereken kuralları öğrendiğim için de başarı belgesi aldım” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yarıyıl tatilinde öğrencilerin kaliteli zaman geçirmesi için güzel etkinlikler yaptığını söyleyen Ferda Soysal, “Tatilde oğlumla güzel bir gün geçirdim. Çok güzeldi. Hayvan Parkı’nı çocuklara ücretsiz yaptığı için Burhanettin Beye çok teşekkür ediyorum. Hem hayvan parkını gezdik hem de oğlum trafik eğitimi aldı. Sertifikasını da aldı. Çocuklar çok mutlu oldu. Bu etkinliklerden dolayı Burhanettin Beye çok teşekkür ediyorum. Tatilimizi çok güzel değerlendirdik” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder