TAŞERON EMEKÇİLER KAMU İŞÇİSİ OLACAK


Hizmet İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, kamuda taşeronlar yanında çalışanların yapılacak düzenlemeyle sürekli işçi kadrosunda çalışacaklarını söyledi.
Hüseyin Gün, Ankara’da yapılan HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası Olağanüstü Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’na katıldı. Gün, toplantı öncesi Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ile bir araya geldi. Kamu kurumlarında, il özel idarelerinde ve belediyelerde taşeronlar yanında çalışanların sürekli işçi kadrolarına geçirilmelerine ilişkin son gelişmeler değerlendirildi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.
Hüseyin Gün, kamuda çalışan taşeron işçilerin daimi işçi kadrolarına alınmasında en büyük pay sahibi olan Arslan’a teşekkür etti. Mahmut Arslan ise, var gücüyle çalışan Başkan Gün ve yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.
İŞÇİNİN HAKKI KORUNUYOR
Olağanüstü Genişletilmiş Başkanlar Kurulu sonrası bir açıklama yapan Hüseyin Gün, uzun yıllar gündemlerinde olan taşeron sorununa köklü çözüm getirilmesi konusunda önemli bir adım atıldığını belirtti.
Düzenlemeyle işçinin haklarının korunacağına dikkat çeken Gün, “Yasal düzenleme ile ilgili çalışmalar halen devam etmektedir. Süreci yakından takip ediyoruz. Gelinen süreci aslında hem taşeron işçiler, hem mevsimlik işçiler, hem de 4 C’liler için tarihi bir süreç olarak değerlendirmek gerekiyor. Yerel yönetimler, özel idareler ve kamu kurumları dahil bütün taşeron çalışanları kamu işçisi statüsüne kavuşmaktadır. İşçilerin yıllardır mücadele ettiği sendikalarında üye olarak kalmaları sağlandığı için çok önemli bir değişim gerçekleşti.  Sendika hakları, kıdem tazminatı hakları, ikramiye hakları ve toplu sözleşme hakları güvence altına alınmış olacak.” dedi.
CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR
Yapılacak olan düzenlemelerden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Gün, “Sendikalarımıza üye olan birlikte mücadele yürüttüğümüz taşeron, geçici ve mevsimli işçi olan yürekli emekçi kardeşlerime hayırlı olsun dileğindebulunuyorum. Çalışanlarımızın, kamu kurumlarının sürekli işçi pozisyonlarına geçirilmesine ilişkin düzenlemenin yapılması yönünde talimat veren, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, çalışmaları koordine eden  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza, Maliye Bakanımıza ve Bakanlar Kurulunun tüm üyelerine teşekkür ediyoruz. Ve bu mücadelede şüphesiz en büyük pay sahibi olan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşkilatımızın kademelerinde görev yapan arkadaşlarımıza, mensuplarımıza ve üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder