SEYHAN BALABAN’IN EŞİNİ BIÇAKLADILAR


Tarsus'ta dün akşam saatlerinde  Ercan YILMAZ bilinmeyen iki kişi tarafından arkasından bıçaklandı.
Tarsuslu  Eğitimci-Yazar Beyhan BALABAN, son bir aydır SONSES’te yazı yazmayacaksın tehditleri alıyordu. Aynı gece Macit Özcan’a silahlı saldırı yapıldı. CHP’de NELER OLUYOR! CHP’yi karıştıranlar kimler sorusu akla geldi.
         1993’te CHP kurulduğundan beri partisinin emekçisi, eski Tarsus CHP Kadın Kolları Başkanı, CHP İl Delegelikleri yapmış, kalemiyle partisindeki olumsuzlukların düzelmesi için bedeller ödemiş, CHP adaylarını her seçimde birbirinden ayırmaksın karşılıksız yazılar yazmış, aynı zamanda başarılı bir iş kadını olan Beyhan BALABAN son bir aydır tehdit ediliyordu.
İddialara göre, Balaban’ın cep telefonuna gizli numara ile ulaşılamadığından, gizli numaradan ailesi ve eşi aranarak beş, altı saniyelik kısa süreli konuşularak Ercan YILMAZ’a, ‘eşine söyle SONSES’te yazı yazmasın, bedelini sen ağır ödersin’ tehditleri yapıldı. Böyle bir durumla hiç karşılaşmayan aile, önce şakadır diye yorumladılar. Sonra işyerlerine daktiloda yazılmış aynı tehditleri içeren yazılar atıldı. SONSES’te yazı yazmayın’  içerikli yazılar devam etti. Aile gizli numaraya bakmama kararı aldı. Son bir haftadır gizli numaralara yanıt vermeyen Beyhan BALABAN’ın Eşi Ercan YILMAZ’ı dün akşam saatlerinde Tarsus Atatürk Caddesinde kaldırımda yürürken iki kişi önce arkadan küfür edip, sonra arkasından bıçaklayarak ayrı yönlere doğru kaçtılar.
         Doktor raporu alarak şikâyette bulunan Ercan YILMAZ; ‘iki çocuğumun annesi Beyhan BALABAN sonuna kadar yazı yazmaya devam edecek, biz buradayız, alçak olmayan yüzümüze söyler, arkadan bıçaklamaz, CHP Genel Merkezi bu olayların önlemini almadıkça Tarsus ve Mersin için hiç çalışmasın, yazıklar olsun bu partiye, Beyhan BALABAN partisine maddi-manevi çalışan, ayrıca yazılı basında partisi adına hiç karşılıksız 25 yıldır yazılar yazan, bedel ödeyen, partisinden hiçbir şey istemeyen, beklemeyen ATATÜRKÇÜ bir kadın, yazıklar olsun, bizim düşmanımız yok, hiç kimseyle en ufak bir derdimiz yok, CHP bu olayı çözmek zorunda!’ dedi.
         Beyhan BALABAN; ‘Çok üzgünüm, BENİ VURSUNLAR! Parti içerisindeki Büyükşehir adaylarının bazılarından şüphe ediyorum, açıkça şüphe ediyorum. Çünkü ben yazılarımda şu sıralar CHP’yi işliyorum. CHP’nin neden seçim kaybettiği gerçeklerini yazıyorum ki; seçim yarışı başlamadan önlem alınsın. Basın halkın sesidir. Halkımız CHP yönetimlerinden ve aday adaylarından şikâyetçiler, hepsi partiye küskün. SONSES’te Sayın Hocam Vahap ŞEHİTOĞLU’da aynı gerçeklere değiniyor. Bu gerçekten yola çıkarak, siyasi ahlaka uymayan şekilde aday dayı olanların partiye zarar verdiklerine, guruplaşarak ayrıştıklarına değiniyorum. Guruplaşan adayların birini aday olarak belirlediğinizde diğerleri partiye ihanet ediyor, CHP’ye seçim kaybettiriyorlar. Ben parti gerçeklerini yazılarımda işliyorum, işlemeye devam edeceğim, GELİN BENİ VURSUNLAR, aileme zarar vererek beni yıldıramazlar,  hem de yüzüme bakarak vursunlar, arkamızdan KALLEŞÇE vurmasınlar’ Davasında haklı olan; adam gibi karşıma çıkar, demek ki bu kalleşler haksız oldukları gibi hesaplarının, düzenlerinin bozulacağından korkuyorlar, biz SONSES olarak birilerini veya bir yerleri rahatsız etmişiz bu resmen meydanda ve asla doğruları yazmaktan vazgeçmeyeceğiz, Mustafa KEMAL’in partisi; çakalların, satılmışların, mafyanın, düzencilerin, sabıkalıların, işbirlikçilerin, ihanetçilerin partisi olamaz! Bu yanlışı genel merkez düzeltmek, Mersin’e baştan aşağıya çeki düzen vermek zorundadır. Genel merkez gereğini yapmazsa bizler yazmaya devam edeceğiz, kimse bize ve yapıcı eleştirilerimize partiye zarar veriyor bahaneleriyle, boş laflarla ahkâm kesmesin, partinin durumu açıkça belli, fotoğraf ortada, yıllardır basın yazıyor. Bir siyasi parti sürekli seçim kaybeden bir yerleşim yerinde hiç mi tedbir almaz? Hiç mi çözüm üretmez? Milletvekilleri kim? Onları biz seçmişiz, genel merkez adayları seçilmişlere değil, seçenlere soracak! CHP genel merkezi basın mensuplarını dinleyerek bir rapor tutsa, parti tertemiz olur ve bu çirkin olaylar yaşanmaz, bakınız Macit Özcan’a silahlı saldırı, bize yapılan  bıçaklanma olayıyla aynı gecede olmuş, nedir bu olaylar, neden yapılıyor, kim ve kimler var bu çirkin planların arkasında! ‘ diyerek isyan etti.
CHP Genel Merkezine durumu  bildiren Beyhan BALABAN; ‘sonuna kadar CHP’deki tüm parti olumsuzluklarını partimin yararı için yazmaya devam edeceğim, kim CHP’ye zarar verdiyse herkesi tek yazacağım’ dedi. (YKB.)



0 Yorumlar

Yorum Gönder