“EMEKLİLERİN RAHAT VE HUZURU İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”


Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus şube başkanı ve genel merkez mali sekreteri  hemşehrimiz Ömer Kurnaz emeklilerin yeni yılını kutladı.
Kurnaz, hem  Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılını kutladı, hem de tüm halkımızın ve emeklilerin Yeni yıllarını kutlayarak yeni yılda daha rahat ve huzur içinde bir yıl yaşanması temennisinde bulundu.
Ömer Kurnaz, hükümetten Emekliler olarak haklarını istediklerini belirterek “Öncelikle bir haksızlığın düzeltilmesini istiyoruz. Emeklilerden   hastanelere gidince katkı payı alınıyor. Oysa bu insanlar yıllarca devlete prim ödemiş. Bu katkı payı kaldırılmalıdır. Çünkü emeklinin bir ayağı hastanede, diğer ayağı eczanededir. Bu katkı paylarının yeni yılda kaldırılmasını istiyoruz”
mer Kurnaz, emekli olanların  maaşları hesaplanırken  alt seviyeden hesaplanması sonucu çok drüşük maaş bağlandığını belirterek “yeni emekli olana ve halen düşük maaş alanlara en az asgari ücret kadar para verilmelidir, bu  yanlışlık düzeltilmelidir. Ayrıca emeklinin maaşı Tüfe tarifesinden çıkarılmalıdır”

TOPLU KONUT OLAYI
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus şube başkanı ve genel merkez mali sekreteri  hemşehrimiz Ömer Kurnaz, emeklilerin başını sokacakları birer konutu olmasını  en çok kendilerinin istediğini, ancak bazı kişilerin emeklilere “sizi konut sahibi yapacağız” diyerek yanlış bilgi ve  verip kayıt yaptığını söyledi ve “Emekliler Dernekleri  üyelerinin konut talebini alabilir, bunu devletin ilgili kurumuna bildirir. Ancak  dernekler emeklilere ev ve konut yaptıramaz” dedi.
Kurnaz, kendilerinin her zaman emeklilerin rahat ve huzurunu sağlamak, sıkıntılarını gidermekten yana çalıştıklarını sözlerine ekledi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder