ALİ İLK’TEN BAŞKAN CAN’A CAN ALICI SORULAR


CHP  Tarsus İlçe  başkanı  Ali ilk düzenlediği  basın toplantısında ülke gündemindeki KHK’ler ve  yerel gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. AK  Parti ilçe Başkanı Gül’ün  açıklamalarına, Gül ''Çamur at izi kalsın mantığıyla siyaset yapılmayacağını öğrenememiş’’ dedi. Yerel  yönetime de  can alıcı sorular sordu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin  CHP’li eski belediye başkanı Macit Özcan’a  yapılan saldırıyı kınayan  ve saldırganların  biran önce yakalanmasını  isteyen CHP İlçe  başkanı Ali İlk, 696 sayılı KHK ile AKP Hükümeti fiili bir iç savaşın fitilin ateşlediğini belirterek şunları söyledi: Olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, yeni antidemokratik uygumalar, ne yazık ki yürürlüğe koyuldu. Bu kapsamda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü’nde bazı askerleri linç eden, boğazını kesenlere doğrudan af yolu açılarak mutlak dokunulmazlık getirildi.
Ucu açık şekilde “terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması” denilerek, bundan sonra olabilecek Gezi Direnişi tarzı eylemlere yönelik “iktidar yanlısı , her türlü şiddete açık ” güçlerin saldırıları meşrulaştırılmıştır. Yayınlanan son KHK, Hukuk Devleti olan ülkemize son darbedir.
Bu yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname biz yaptık, kim nasıl çözerse çözsün karmaşasıdır.Kanun hükmü bu haliye iç savaşın başlangıcında ki fermandır.
Partimizin üst kurulları 696 sayılı KHK'yı Anayasa Mahkemesine taşıyacaktır. İnanıyoruz ki, Bu ülkenin saygın adaleti savunan vicdanları AKP'nin yarattığı Korku İmparatorluğuna teslim olmayacaktır. ‘’
GÜL, ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIĞIYLA SİYASET YAPILMAYACAĞINI ÖĞRENEMEMİŞ
2019 da yapılacak olan yerel seçimlerde diğer siyasi partilere gizli , örtülü destek vermek yerine kendi seçmenini başkalarına yönlendirmeden bağımsız hareket etmesini bekliyoruz .'' diye bir ifade kullanmıştır.
Buradan Sayın İbrahim Gül'e soruyorum. Gizli örtülü desteği kim kime vermiştir ?
2014 yerel seçimlerinde kıl payı seçimi kaybeden, 2 Genel seçimde 1.parti olan , Referandumda Hayır çıkaran bir parti nasıl birilerine örtülü destek sunabilir ?
Sayın İbrahim Gül'den AKP'nin Tarsus'ta şimdiye kadar aldığı oy oranını açıklamasını istiyoruz.Göreceği sonuca bakarak hangi partinin örtülü destek verdiğini anlayacaktır.
Anlaşılan Sayın Gül ''Çamur at izi kalsın mantığıyla siyaset yapılmayacağını ''öğrenememiş.
Her siyasi parti bir şehri yönetmeye aday olabilir, bu her partinin Anayasal hakkıdır.


ALİ İLK’TEN BAŞKAN CAN’A CAN ALICI SORULAR

SAYIN ŞEVKET CAN; MADRİD SOKAKLARINDA PARKE TAŞI SÖKEN BİR BELEDİYEYE RASTLADINIZ MI ?
4 yıllık belediyecilik serüveninde sayısız ödül aldığını her açıklamalarında dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın, İspanya'da aldığı ödülün şehircilik anlamında ne kadar özel bir ödül olduğunu Madrid sokaklarına gezerken anladığını umut ediyorum.
Sayın Şevket Can; Madrid sokaklarında parke taşı söken bir belediyeye rastladınız mı ?
Madrid Sokaklarında akşam 6'dan sonra sokağa çıkılmıyor muydu ?
Her yeri betona çeviren bir zihniyetin, İspanyanın yeşili önünde poz vermesini bizlerde sosyal medyadan takip ettik. Başarı başarıdır diyerek şehir yönetilmez.
4 Yılda yapılan ve açılışa hazır hale getirilen hizmetleri hatırlayacak olursak Taziye evi ve Yaşam boyu spor merkezleri öne çıkıyor.
Taziye evleri yönetimi Muhtarların öncülüğünde gerçekleşirken, Belediyenin kendi eliyle yaptığı Yaşamboyu Spor Merkezleri kendi siyasi yandaşlarına rant kapısı haline dönüştürülmüştür.
Halka hizmet mantığıyla kurulan bu tesislerde vatandaşlarımız bugün ciddi paralar ödereyek faydalanmaktadır.
Bu yerlerin kimlere ait olduğunu tüm kamu oyu ve basın mensupları yakınen bilmektedir.
Tarsus'un her yerini köstebek yuvasına çevirdiniz. Her kazılan yerden tarih çıkıyor. Bu konuda hiç mi ön çalışma yapacak arkeloğunuzbulunmuyor ? Bu konu da yetkili müdürleriniz , Müze müdürü ile hiç mi fikir alışverişinde bulunmuyor ?
Tarsus yeşil bir kent dokusundan uzaklaştırılmıştır. Betonlaşmaya giden bir kent haline gelmiş ve gün geçtikçe çocuklarımız doğaya özlem duyar hale gelmiştir.
Tarsus'ta yapılan parkların tamamı işgal altındadır. Ranta teslim edilmiştir.

Şevket Can'a soruyorum;
Şelale Otağı olarak bilinen Kıl Çadır Kahvaltı alanı park mıdır..? Değil midir..? Orada işletmeci olan vatandaşın kaç metre kullanım hakkı vardır..?
Parklarda yasal olmayan işgaliyelere neden göz yumulmaktadır..?
Tarsus'ta 1 yılda kaç konser yapıldı ? Bu konserlere ne kadar maliyet çıkarıldı…?
Tarsuslular artık kalıcı bir hizmet beklemektedir.
25 yılda fabrika adına bir şey kalmayan Tarsus'ta işsizlik almış başını gidiyor. Kamuoyu herşeyin farkında. 2019 yılında bu yapıya artık bir son verme zamanı gelmiştir.
Değerli arkadaşlar yarın 27 Aralık Tarsus’un işgal altından kurtuluş yıldönümü,bu uğurda can veren tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.
Önümüzde bir il kongresi var, ardından Büyük Kurultayımız toplanacak. Parti için demokrasi şöleninin partimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum''dedi.







0 Yorumlar

Yorum Gönder