TARSUS BELEDİYESİ’NDEN MEVLİD KANDİLİNE ÖZEL PROGRAM


Tarsus Belediyesi, 29 Kasım Çarşamba günü akşamı kutlanacak olan Mevlid Kandili’ne özel bir program hazırladı.
29 Kasım Çarşamba günü saat 18.30’da Tarsus Spor Salonunda 2015 Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Ferruh Muştuer’in Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayacak olan programda, Dursun Ali Erzincanlı, Murat Belet konseri verecek, Semazen Gösterimi ve eski müftü Remzi Yavuz sohbetiyle devam edecek.
Mevlid Kandili Özel programına bütün Tarsusluları davet eden Belediye Başkanı Şevket Can, bu gece hayırlı bir gece olduğunu, yüreklerin ibadetle çarpmasını isteyerek, bütün İslam aleminin Mevlid Kandilini kutladığını belirtti.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in dünyaya teşriflerinin 1446’ncı seneyi devriyesini idrak edeceğiz. O insanların en ahlaklısıdır. O insanların en güveniliridir. Müslüman olmayanlar dahi Efendimizi aralarındaki sorunlarda hakem olarak belirlemiştir. O son peygamber olması sebebiyle sadece Allah’ın emir ve yasaklarını bizlere iletmekle kalmayıp aynı zamanda güzel ahlakıyla, hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyettir.  Son dönemlerde dünyada özellikle bölgemizdeki İslam aleminin içinde bulunduğu kan gölü hali hepimizi derinden üzmektedir. Bu durumun içinden çıkılmasının tek yolu Sevgili Peygamberimizin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını örnek almak ve Allah’ın emirlerine yasaklarına uymaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilinin, bizlerin, Cenab-ı Hakk’ı ve Hz. Muhammed (SAV)’i daha çok hatırlamamıza ve zikretmemize; daha çok dualar etmemize; kötülüklerden uzak durmamıza ve iyiliklere yönelmemize vesile olmasını, tüm İslam alemine de barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Can, Mevlid Kandili Özel Programına bütün Tarsusluların davetli olduğunu ifade etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder