TARİHİ TİCARET MERKEZİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR


Tarihi ticaret merkezi inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlatılan proje, Şehitkerim Mahallesi, eski belediye binası, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve Yeni Hamam arasında kalan bölgedeki çalışmalar devam ediyor.
Projenin birinci etabında 17 adada 128 dükkanın yer aldığını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, 45 dükkanın tescilli olduğunu söyledi.
Başkan Can, “Tarihi Ticaret Merkezi proje inşaatımız devam ediyor. Tabi bu zaman alan bir proje. İlk etabı yaklaşık 8 milyon TL’ye mal olacak. Bu proje sonunda Tarsus’a gelen insanların öncelikle uğrayacakları çok güzel bir turistik mekan ve tarihsel bir alışveriş merkezi olacak. Şehir içlerini Tarsus’umuzun tarihsel dokusuna uygun dizayn ediyoruz” dedi.
Bölgeyi en kısa zamanda kültür değerlerini koruyarak çağdaş ve modern bir çarşı ve cazibe merkezi haline getireceklerini kaydeden Başkan Can, “Söz konusu proje Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünün 17.05.2012 tarih 956 sayılı kurul kararı ile onaylanmıştır. Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma işinin iki etapta tamamlanması uygun görülmüş ve birinci etap uygulama işi ihalesi 21.07.2016 tarihinde yapılmıştır. Söz konusu iş ile ilgili olarak Valilik, Kültür ve Tabiat Varlıklarının korunmasına yönelik katkı payından 05.01.2015 tarih ve 65 sayılı olur ile %38 oranında destek alınmıştır.  Birinci etap kapsamında 17 adada toplam 128 dükkan yer almaktadır. Bu dükkanların 45 tanesi tescillidir. Uygulama çalışması devam eden işin süresi koruma kurulunda geçen sürede dikkate alınarak 1 Ocak 2018 olarak belirlenmiştir. Aynı proje kapsamında yer alan Kırkkaşık Bedesteni önü ve Ticaret Odası’nın batısında yer alan parkların düzenlemesi ve yer döşemesi çalışmaları Çukurova Kalkınma Ajansı kapsamında hazırlanan proje desteği ile devam ediyor, ayrıca meydan yapılmaktadır. Tarihi Ticaret Merkezi  Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi işinin ikinci etabında 19 adada ödeneğe bağlı olarak çalışmalar devam edecektir. İkinci etapta 87 dükkan bulunmakta olup 11 tescilli bir tanesi kemer kalıntısıdır” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder