ESNAFA 500 BİN TL’YE KADAR YATIRIM KREDİSİ


Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, Hükümetin son aldığı karar doğrultusunda yatırım yapmak isteyen, işyeri veya araç almak isteyen esnaflara uygun faiz koşullarında kooperatifler aracılığıyla 500 bin TL’ye kadar kredi verileceğini söyledi.
 200 bin TL’ye kadar olan kredi miktarının, artı 300 bin TL yatırım kredisiyle 500 bin TL’ye kadar çıktığını kaydeden Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, kooperatif olarak şu an için verdikleri kredi miktarının 150 bin TL’ye kadar yükseldiğini, limitin daha fazlası için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
 Başkan Bektaş Aslan, kredi kullanan esnafların geri ödeme de aksama yapmamalarının, kendilerinden sonra kredi kullanacak esnaflar içinde kolaylık olacağını unutmamalarını isteyerek, “Geri ödemelerde yaşanan sıkıntılar, yeni kredi çekmek isteyen esnaf ve sanatkarlarımızın da sorun yaşamalarına sebep oluyor. Bu nedenle esnaflarımızın ödeme zorluğu çekmeyecek miktarda kredi kullanmalarını ve taksitlerini zamanında geri ödemelerini istiyoruz. Şunu unutmasınlar ki, esnafımızın ödeme yapmaması yeni kredi çekecek esnaf ve sanatkarların önünün kapanması anlamına gelmektedir” dedi.
 Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin yönetim, denetim kurulu ve personeli ile sağlıklı bir çalışma sistemi kurduğunu ve her dönem büyüyen, daha fazla kişiye hizmet veren bir yapıya büründüğünün altını çizen Başkan Bektaş Aslan, “Değerli esnaf ve sanatkarlarımızdan aldığımız güçle kooperatifimiz, sağlam adımlarla büyümeye devam ediyor. Görevi devraldığımız 5 yıl önce 8 milyon olan plasman tutarlarımız bugün 43 milyon TL’ye ulaşmış durumda. Bu başarının asıl sahibi elbette esnaf ve sanatkarlarımızdır. Tabi bunun yanında uyum içinde çalışan yönetim ve denetim kurulumuz ile personelimizin de büyük katkısı bulunmaktadır. Tabi üst kuruluşlarımızın her dönem verdikleri desteklere de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

 Bölge genelinde bulunan 53 kooperatif arasında işlem hacmi bakımından 11. sıraya kadar yükseldiklerini ifade eden Başkan Bektaş Aslan, “Ben tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum. Cenabı Allah, dirliğimizi, birliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder