AK PARTİ İLÇE BAŞKANI GÜL BELGELERLE KONUŞTU


AK Parti Tarsus ilçe Başkanı İbrahim Gül, 15 Aralık 2017 tarihinde ihalesi yapılacak olan Yeni Tarsus Devlet Hastanesi’nin bugüne kadar yapılmamasının gerekçesi olarak eski Tarsus Belediye Başkanı, şimdiki  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz olduğunu ileri sürerek, belgeleriyle Kocamaz’a eleştirilerde  bulunarak  ‘’Hani  sen Tarsus sevdalısıydın’’  dedi.
Başkan Gül, yeni Devlet Hastanesinin 82 Evler Mahallesine yapılmasının kesinleştiğini ve 15 Aralık 2017 tarihinde ihalesinin yapılacağını belirttiği konuşmasında, şu anda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz’ın Tarsus Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde yeni Devlet Hastanesinin yapılacağı alanla ilgili olarak  önce  konut alanı , daha sonra spor alanı ve  son olarakta  arsanı n ortasından  yol geçirme  girişimlerinde bulunarak engel çıkardığını bu konuda elindeki resmi belgeleri gösterip, basın mensuplarına dağıttı.
AK Parti olarak Tarsus’a yönelik yatırımların hızla devam ettiğine dikkat çeken İbrahim Gül, “Tarsus Çamlıyayla arası yol yapım çalışmaları devam ediyor. Çamlıyayla’yı otobana bağlayan yol bağlantısını bitirip hizmete açtık. Hızlı tren çalışmaları devam ediyor. Şehir içerisine 5 tane alt ve üst geçit yapılacak. Bunlardan ilki olan Kavaklı alt geçidini bitirdik, yakında hizmete girecek. Çamtepe otoban Mersin gidişine yol bağlantı yolunun bir kısmı bitti, bir kısmındaki çalışmalar bitmek üzere. Bunun da yakında tamamını hizmete açıyoruz. Havaalanı içerisinde yol bağlantısı ve pist dolgu çalışmaları hızla devam ediyor. Koreliler’in Tarsus’a yapacağı Göçmen Sağlık Tedavi Merkezinin yeri Girne mahallesi olarak belirlendi. 840 metre karelik alan yeri teslim edilecek, belediyenin de yer gösterip sağlık alanı işaretlemesiyle kısa süre sonra ihale edilip, inşaatına başlanılacak. Tarsus-Kazanlı Turizm bölgesi yolunun Çukurova fabrikası çıkışına bağlanması çalışması hızla devam etmekte ve yakında tamamlanacaktır. Özel Bahşiş Aynaz bölgesi tahliye sularını aktarma motopomplarını yenileme işi için 6 milyon 500 bin lira para ayrıldı, yakında ihaleye çıkarılıp, kısa sürede tamamlanacak ve o bölgemiz tehlikeli bölge olmaktan kurtulacak” diye konuştu.
 HASTANE ENGELLENMİŞTİR
Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, yeni Hastane yapımı konusunda işin sürüncemede kalmasıyla ilgili olarak ise “ Yeni hastanenin  bugüne kadar  yapılamamasının sorumlusu Kendisini sürekli  Tarsus sevdalısı olarak lanse eden Burhanettin Kocamaz’dır.  Tarsus sevdalısı bu engellemelerde bulunmaz. Ancak yeni hastanenin projesi hazırlandı ve eski yeri olan 82 Evler mahallesindeki arsa üzerine yapılacak. İhaleye 15 Aralık 2017 tarihinde çıkılıyor. İnşallah ihalesi yapıldıktan sonra yer teslimi yapılacak ve Tarsus modern hastanesine kavuşacak.
 Sayın Kocamaz bu konuda bizi suçlayınca onun açıklamasının doğru olmadığını işte gördüğünüz kendi belgeleriyle açıklıyoruz. Burhanettin Kocamaz, yeni hastane konusunda yerin yarısını önce konut yapacağını söyleyip, böyle bir karar alarak engelledi. Sonra spor alanına çevirerek engelledi. Sonrasında ise 80 dönümlük arsanın ortasından yol geçirerek engelledi ve Tarsus’un yıllar önce kavuşacağı Devlet Hastanesi bugünlere kaldı. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resen karar alıp, arsanın ortasından geçirilecek olan yolu iptal etti. İşte en son ortasından yol geçireceğim kararıyla itiraz edip, hastane ne yazık ki yapılamadı ve 113 milyon lira para geriye gitti. Tarsuslular yeni bir hastaneye kavuşamadı. Daha sonrasında 2015 yılı yatırım proğramına yeniden alındı. 3 defa ihaleye itiraz olduğundan ertelendi. İşte şimdi inşallah 15 Aralık 2017 tarihinde ihaleye çıkacak. Ve Tarsus hak ettiği yeni ve modern bir hastaneye kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.
 İbrahim Gül, mevcut Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın her fırsatta “Tarsus’a yeni hastane yapılması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” ifadelerini ise memnuniyetle karşıladıklarının altını çizdi.




0 Yorumlar

Yorum Gönder