TARSUS’TA MUHTEŞEM SÜNNET ŞÖLENİ


Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, sünnet ettirdiği 606 çocuk için belediye tesislerinde muhteşem bir sünnet şöleni düzenledi.
Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan şölende, çocuklara aileleriyle birlikte döner ikramı yapıldı. Daha sonra animasyonlar ve gösterilerle birlikte aileleriyle eğlenen çocuklarla tek tek ilgilenen Başkan Can, çocuklara çeşitli hediyelerde verdi.
Kendi fotoğraflarının yer aldığı erkeklik diplomalarını da alan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Konuşmaların ardından en son olarak, çocuklarla birlikte araçlarla şehir turu atan Başkan Can, Tarsusluları selamladı.
BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
Büyük bir aile olduklarını dile getiren Başkan Can, “Bu program büyük bir aile olduğumuzun resmini ortaya koyarak, sadece mutlu bir anı değil, sonsuza uzanacak büyük bir millet olduğumuzun ispatıdır. Bugün sadece Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can olarak değil, sizlerin kirvesi, Tarsus’un kirvesi olarak aranızdayım. Sünnet, inancımız gereği her Türk erkeğinin başından geçecek bir olaydır. Vatandaşlarımız bunu bireysel olarak, değişik yerlerde bir şekilde gerçekleştiriyor. Ayrım gayrım yapmadan sünnet çağına gelen bütün çocuklarımızı sünnet ettireceğimizi söyledik, bugün Allah’a şükürler olsun sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu siz değerli hemşehrilerim ve çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. Medical Park Hastanesi ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda sünnet olayını gerçekleştirdik. Tabi bunların toplu olarak yapılması mümkün değildir. Belirli bir sıralama çerçevesinde yapıldı. Tüm çocuklarımız sağlıklı bir şekilde sünnet oldular. Bundan da emeği geçen tüm sağlıkçılarımıza teşekkür ediyoruz.
Bu yıl ilk defa gençlerimize de bir sertifika vereceğiz. Bu da hayatlarında bir dönüm noktası olarak ömür boyu saklayacakları bir belge olacak. Cenab-ı Allah güç kuvvet versin, 179 mahallemizde dini, dili, mezhebi fark etmeksizin ayrım gayrım yapmadan hizmetlerimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Tek gayemiz şehrimizde kardeşliğimizin ve huzurumuzun devam etmesidir. Huzur ve kardeşliğimizin devam etmesi için hepimizin birbirimize ihtiyacı vardır. İnsanlarımızı ötekileştirmeden, insanlarımız arasında birlik ve beraberliğe vesile olacak, kaynaşmayı hızlandıracak, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden bir arada yaşamaya teşvik ediyor ve bu hususta asla taviz vermiyoruz. Biz milli kimlik ve milli vatan altında yaşamayı arzu eden herkese kucağımızı açıyoruz. Son olarak kirveniz olarak şunları söylemek istiyorum, bu sünnet merasiminin özellikle sünnet olan çocuklarımıza, ailelerine hayırlı olmasını ve şehrimiz de yaşayan tüm insanlarımızın birlik ve beraberliklerine katkı sağlamasını diliyor, daha nice mutlu, daha güzel günlerde buluşmak üzere hepinize saygılarımı ve sevgilerimiz sunuyorum. Allah’a emanet olun’’ dedi.
Şölene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Tarsuslularla birlikte olmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını ifade ederek, “Bu sünnet merasimlerini Tarsus’ta bizlerde yapıyorduk. Bugün Can Başkanımızın bu şölenleri devam ettirmesi bizleri çok mutlu ediyor. Çocuklarımızda bu mutlu günü unutmayacaklar. Hayırlı bir iş oldu, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından belediyeye ait araçlarla Başkan Can, çocuklarla birlikte  şehir  turu yaptı.
Çocukları sünnet olan aileler Belediye Başkanı Şevket Can’a sünnetten dolayı teşekkür etti.

Şölene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Oda dernek başkanlarının yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder