TARSUS CHP 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI,BAYRAM GİBİ KUTLADI…


CHP Tarsus İlçe Başkanlığı,İlçe Başkanı Ali İlk,İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,İlçe Gençlik ve Kadın Kolları,Belediye Meclis Üyeleri,CHP Mersin Milletvekili Prof.Dr.Aytuğ Atıcı,CHP Mersin Milletvekili Dr.Hüseyin Çamak,23.24.Dönem CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer,CHP Mersin İl Yönetim Kurulu Üyeleri,geçen dönem CHP Tarsus Belediye Başkan A.Adayı Av.Ali Mahir Başarır,geçen dönem CHP Milletvekili adayları ve aday adayları,CHP Kadın Kolları MYK üyesi Av.Nevin Zaimoğlu ve partililerin katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile bugün alternatif bir kutlama düzenledi. 
Tarsus Aznakay Parkı önünden başlayan meşaleli ve bandolu ''Cumhuriyet Yürüyüşü'' yoğun bir katılım ve coşkuyla geçti.Yürüyüş sırasında Tarsus Şehitliğne gelinerek şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Alanına gelinerek Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Başkanı Ali İlk şu görüşlere yer verdi; Bugün,Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94.yıldönümünü kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.

En büyük bayramımız kutlu olsun….!

Ülkemiz,son 15 yıldır AKP ikitdarı tarafından yönetilmektedir.Bu süreçte cumhuriyetin tüm kazanımları yok edilmiş,laik cumhuriyet tırtıklanmaya devam edilmektedir.

16 Nisan şaibeli halkoylamasıyla Türk Ulusuna egemenliğin tek kişide toplandığı ‘’tek adam rejimi’’ dayatılmış,1920’den bu yana,ulus egemenliğinin temsilcisi olan meclis artık etkisiz,milletvekilleri işlevsiz bırakılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti,tarikat ve cemaatlerce paylaşılmış,toplum ayrıştırılarak kutuplaştırılmış,bölünme ve beka kaygıları iktidar yetkilileri tarafından dillendirilir olmuştur.

Toplumun adalete güveni kalmamıştır.Laik,çağdaş,bilimsel eğitim tarikat ve cemaatlere emanet edilerek gerileştirilmiştir. Emek örğütleri,parçalanarak dayanışma önlenmiş,taşeron uygulaması yaygınlaştırılmış,kazanılmış haklar OHAL’le baltalanmış,vatan toprakları,fabrikalar,limanlar,cumhuriyetin büyük tesisleri yabancılara peşkeş çekilmiştir.

Kadınlar ve çocuklar büyük tehdit altındadır.

Dış politikada Türkiye Cumhuriyeti’nin itibarı sıfırlanmış,güvenilir devlet olma karakteri yok edilmiştir.

Milyonlar zam ve vergiler altında inim inim inlerken,iktidar sahipleri toplumun sırtından ‘’Lale Devri’’yaşamaktadır.

Bu ‘’ahval ve şeriat içinde’’ dahi korku yaşayanlar,biz cumhuriyet,hak,hukuk,adalet mücadelesi verenler değil,metal yorgunu yalancı talancılardır.

Önümüzdeki süreç,hiçbir meşruiyeti olmayan,hukuka aykırı olarak saraya taşınan egemenlik hakkını,yeniden saraydan alıp,yeniden gerçek sahibine,ulusa devretme sürecidir.


Tek kişiye dayalı parti devleti rejimine son vermek,her Atatürkçünün,her yurtseverin artık boynunun borcudur.

Gelecek güzel günler,siyasal,ekonomik,sosyal ve kültürel boyutlarıyla tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetiyle gerçekleşecektir.


En büyük bayramımız kutlu olsun…

0 Yorumlar

Yorum Gönder