BİNLERCE TARSUSLU ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI


Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Kuzey Irak sınırında PKK’lı teröristler tarafından önceden döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan üsteğmen Ozan Olgu Köreke (27) memleketi olan Mersin’in Tarsus ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari Çukurca ile Kuzey Irak sınırında PKK’lı teröristlerin döşediği el yapımı bombanın patlamasıyla şehit olan İstihkam Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin (27) Türk bayrağına sarılı naaşı Tarsus Devlet Hastanesi’nden alınarak Yeni Ömerli mahallesindeki baba evine getirildi.
Şehidin yakınları, komşuları ve çok sayıda Tarsuslu baba ocağında toplandı. Bayraklarla donatılan baba ocağında şehidin babası Hüseyin, annesi Aydanur, eşi Esma ve kardeşi tabut başında gözyaşı döktü. Şehidin annesi Aydanur baygınlık geçirirken, eşi Esma, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdurulabildi. Şehit Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin baba ocağında helallik alındı. Şehidin cenazesi daha sonra Ulu Cami’ye götürüldü.
 Burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selami Aslan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ile Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu ile Hüseyin Çamak, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
 İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit naşı omuzlara alınarak top arabasına konuldu. Şehit naşı taşınırken vatandaşlar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Askere uzanan eller kırılsın”,  “Şehidim hakkını helal et bize” şeklinde sloganlar attı.
 Çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gözlenen cenazede baba Hüseyin Köreke, şehit eşi Esma Köreke, kardeşi Doğa Köreke ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktüler.

 Top arabasında bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konulan şehit naşı, Adana ve Atatürk Caddesinden konvoy şeklinde götürüldükten sonra Tarsus Şehitliği’nde toprağa verildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder