VALİ SU’YA GIDA İHTİSAS OSB BRİFİNGİ


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, uzun süredir titizlikle çalıştıkları Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda, Oda’yı ziyaret eden Mersin’in yeni Valisi Ali İhsan Su’ya brifing verdi.
Hayata geçmesi durumunda binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak projeyi ilgi ile karşılayan Vali Su, elinden gelen desteği vereceğini kaydetti.
Kısa bedesten ziyaretinin ardından Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen Mersin alisi Ali İhsan Su, burada Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri tarafından karşılandı.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurlu Başkanı H. Ruhi Koçak, makam odasında slayt eşliğinde verdiği brifingde, bölge ekonomisinin kalkınması, yaşanan istihdam problemlerinin sona ermesi ve en önemlisi de üretilen tarım ürünlerinin işlenmesine olanak sağlayacak Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili detaylı bilgi verdi.
Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ve diğer ilgili kurum yetkililerinin katıldığı sunumda Başkan Koçak, konuşmasına başlamadan önce ziyaret ve projeye ilgisinden dolayı Vali Ali İhsan Su’ya teşekkürlerini iletti.
Başkan Koçak, sunumunda Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasının planlandığı bölge, içeriği ve coğrafi şartları konusunda açıklamalarda bulundu.
Büyük yol aldıkları dev proje ile ilgili olarak artık son aşamaya gelindiğinin altını çizen Başkan Koçak, Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk etapta Tarsus ve çevresinde 10 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi. Başkan Koçak, dolaylı olarak da 5 bin kişinin iş imkanı bulmasının da hedeflendiğinin altını çizdi.
Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Cumhuriyet döneminde ülkenin ilk sanayi bölgeleri arasında yer alan Tarsus’un yeniden eski günlerine kavuşmasını arzu ettiklerini belirten Başkan Koçak, “Yıllardır mücadelesini verdiğimiz Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ÇED raporu geçtiğimiz günlerde onaylandı. Şimdi umudumuz arazi kamulaştırma çalışmalarının biran önce başlamasıdır” ifadelerini kullandı.
Projenin bugünlere gelmesinde büyük destek olan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Belediye Başkanlarına ve diğer idarecilere de teşekkürlerini ileten, Başkan Koçak, konuşmasında Çukurova Havaalanı Projesi, Yenice Lojistik Bölgesi ve en önemlisi de Üniversite konusunda Tarsusluların beklentilerini Vali’ye iletti.
Ekonominin canlanması ve özellikle istihdam konusunda yeni alanların açılmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Mersin Valisi Ali İhsan Su ise Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesi noktasında Valilik olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarının sözünü verdi.




0 Yorumlar

Yorum Gönder