USLANMIYORLAR…


Tarsus’ta  kumar oynatıldığı belirlenen bir işletmeye 8 kez baskın düzenleyen jandarma ekipleri, 788 kişiye toplam 178 bin 876 lira para cezası uyguladı.
Tarsus’ta kumar oynatıldığı bilgisi alınan bir işletmeye, temmuz ve ağustos aylarında 8 kes baskın düzenlendi. Baskınlarda, 32 bin 554 adet oyun pulu, bin 109 adet çekiliş topu, 1 adet eğlence makinesi, 42 adet cam fanus, 2 adet mikrofon tertibatı, 2 adet kamera tertibatı,154 adet çekiliş hediye kuponu, 1 adet oyunda kullanılan fan, 5 adet ses sistemi amfisi, bin 255 adet bingo eğlence çekiliş kartı, 2 adet tombala topu, 1 adet kumar makinesi üfleme tertibatı ile 1 adet kumar makinesi çekiliş numaratörü ele geçirildi.
İşletmede tombala oynadıkları tespit edilen 788 kişiye toplam 178 bin 876 lira idari para cezası uygulanırken, sigara içtikleri delillerle tespit edilen 362 kişiye kapalı alanda sigara içmekten işlem yapılarak İl Sağlık Müdürlüğüne gönderildi. Yapılan işlemlerin ardından işletmenin bazı bölümleri kapatılırken, tamamının kapatılması için ise sürecin devam ettiği belirtildi.

Operasyonda, 1 şahıs uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçundan, 3 şahıs ise 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan yasal işlem yapılarak ele geçirilen bir adet tabanca ile birlikte adli makamlara teslim edildi. 18 kişi hakkında kumar oynamaya yer ve imkan sağlamaktan haklarında yasal işlem yapılırken, 1 şahıs tutuklanarak  Tarsus Cezaevine gönderildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder