TARSUS, ÇAMLIYAYLA, GÜLNAR VE AYDINCIK İLÇELERİNDE PLAKA İHALESİ YAPILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nca Gülnar, Aydıncık ve Çamlıyayla’da S Serisinden Plaka ihalesi gerçekleştirilirken, Tarsus ilçesinde de T Serisinden Plaka ihalesi yapıldı.
Gerçekleştirilen ihale sonucunda Gülnar, Aydıncık ve Çamlıyayla’da toplam 63 adet S Plaka vatandaşlara tahsis edilirken, Tarsus ilçesinde de ihale sonucu 4 adet T Plakanın vatandaşlara tahsisi gerçekleştirildi.
Gülnar ve Aydıncık ilçelerinde gerçekleştirilen S Plaka ihalesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gubaroğlu başkanlığında yapılırken, Çamlıyayla’daki S Plaka ve Tarsus’taki T Plaka ihalesi Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu başkanlığında yapıldı.
Gerçekleştirilen S ve T Serisinden Plaka ihaleleri, toplu taşımacılığı geliştirebilmek, korsan taşımacılığı önleyerek, bunları kayıt ve disiplin altına almak, esnaf haklarını korunmak ve trafik emniyetini sağlayabilmek adına toplu taşımanın sistemli ve kurallı bir şekilde yönetilebilmesi amacıyla yapıldı. 
S ve T Plaka ihaleleri güvenli ve şeffaf olması amacıyla noter huzurunda yapılırken, S Plaka ihaleleri Bakanlar Kurulu’nun 86/10553 sayılı kararına istinaden, T Plaka ihaleleri de UKOME'nin 19.07.2017 tarih ve 2017/314 nolu kararına istinaden gerçekleştirildi.
Verilen 4 adet T Plaka, Tarsus İlçesi Ali Fakı Mahallesi’nde yeni açılacak olan Tarsus Cezaevi’ne tahsis edilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından ilçelerde gerçekleştirilen S ve T Serisinden Plaka ihaleleri sona erdi ve vatandaşlara bu sayede plakaların tahsisi yapılmış oldu. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder