MEZİTLİ’DE 50 YIL ÖNCEYİ YENİDEN YAŞADILAR


Mezitli halkına unutulan bir nostaljiyi yeniden yaşama şansı veren yazlık sinema da gösterilen filmleri 4 binden fazla kişi izledi. Zaman zaman sürprizlerinde gerçekleştiği yazlık sinemada film izlemeye gelenler gazoz ve mısır eşliğinde 50 yıl önceyi yeniden yaşadılar.
Türk kültürel değerleri arasında vazgeçilmez bir yer olan yazlık sinema nostaljisi Mezitli’de sıcak yaz aylarında izleyicilerle buluştu. Mezitli Belediyesi tarafından hayata geçirilen yazlık sinema ile vatandaşlar sıcak yaz gecelerini keyifli hale getirdiler.
Yeni Mahalle’deki Su Parkının içine dev perde kurularak oluşturulan yazlık sinemada bu yaz yerli-yabancı onlarca film sinemaseverlerle buluştu. Çok sayıda filmin Kültür Bakanlığı’nın da desteğiyle ücretsiz yayınlandığı yazlık sinemaya bu sezon 4 bin 500 kişi film izlemek amacıyla geldi.
Haftada 4 gün film gösterilen yazlık sinemada, Salı günleri Alt Yazılı Yabancı Filmleri, Perşembe günleri Türkçe Dublajlı Filmleri, Cuma günleri Animasyon Çocuk Filmleri, Cumartesi günleri de Vizyonda bulunan Türk Filmleri yayınlandı.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve öğrencilerinin desteği ile gerçekleştirilen Yazlık Sinemanın Mezitli halkının birbiriyle kaynaşarak, dayanışma ruhunun arttığını belirten Başkan Tarhan, “Belediyeciliğin en önemli kurallarından bir tanesi, vatandaşların sosyalleşmesini sağlamaktır. İstiyorum ki, vatandaşlarımız her fırsatta bir araya gelsin, birlik olup büyük bir aile olalım. Toplum olarak bir arada olmak beni oldukça mutlu ediyor. Hayata geçirdiğimiz yazlık sinema ise sosyal belediyeciliğin ve bütünleşmenin önemli bir örneğidir. Bu anlayış ile ilerleyeceğiz ve halkımızın kültürel gelişimlerine katkıda bulunacağız” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder