ABD, KATAR VE İSTANBUL’DAN TEDAVİ İÇİN TARSUS’A GELDİLER


Nüfusu ve ekonomik yapısıyla Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan, birçok il merkezinden daha büyük olan Tarsus, sağlıkta artık sesini çok daha uzak bölgelere ulaştırıyor. Gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın dört bir yanından hastalar, önemli ameliyatlar için Tarsus’u tercih ediyor. Son olarak ABD, Katar ve İstanbul’dan 3 obezite hastası, tüp mide (mide küçültme) ameliyatı için Medical Park Tarsus Hastanesi’ni ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük’ü tercih etti.
LÜBNANLI EŞİYLE GELDİ
Lübnanlı eşi Tarık Jarkho ile birlikte 2 yıldır Katar’da yaşayan Nebile Adam (24) vücut ağırlığı 102’ye ulaşınca tüp mide ameliyatına karar verdi. Adam, ameliyat için Medical Park Tarsus Hastanesi’ni ve Op. Dr. Erdal Cücük’ü tercih etti. Op. Dr. Erdal Cücük, eşi Tarık Jarkho ve kız kardeşi İptisem Adam’la birlikte Tarsus’a gelen Nebile Adam’ın midesini küçülttü. Aslen Rizeli olan ancak bir süredir İstanbul’da yaşayan 117 kiloluk Huriye Fırıl (25)  da 10 yıldır boğuştuğu kilo sorunu içinyakınlarının tavsiyesi üzerine ailesi ve nişanlısı ile Tarsus’a geldi. Huriye Fırıl’ın ameliyatını Op. Dr. Erdal Cücük ve ekibi gerçekleştirdi.
GENÇLİĞİMİ YAŞAYAMIYORDUM
Tarsus’a dışarıdan gelen diğer hasta ise ABD’nin Oregon eyaletindeTIR şoförlüğü yapan 36 yaşındaki Orhan İnce oldu. 131 kiloluk Orhan İnce, yaptığı araştırmalar üzerine Medical Park Tarsus Hastanesi’ne geldi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük ve ekibi, Orhan İnce’nin tüp mide (mide küçültme) ameliyatını gerçekleştirdi. Hastalardan Nebile Adam, “Yaşıtlarımın giydiklerini giyemiyordum, rahatça gezemiyordum. Yani gençliğimi yaşayamıyordum” dedi. Huriye Fırılda “Kilo verince hayatım baştan aşağı değişecek” diye konuştu. Orhan İnce ise ABD’de yaşayanların çoğu gibi düzensiz beslenme nedeniyle obezite hastası olduğunu söyledi.






0 Yorumlar

Yorum Gönder