ELVAN:“MERSİN’DE 6 YENİ PROJEMİZİ DE HAYATA GEÇİRİYORUZ.’’


Elvan:“6 yeni projemizi de hayata geçiriyoruz. Bunları 2017 yılı yatırım programına ve 2017 yılı ek yatırım programına aldık.’

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin’de gençlik ve spor alanında yapılan yatırımları anlattı, “Gençlerimizin geleceği için her türlü yatırımı yapacağız.” dedi. Bakan Elvan, Mersin’de halen devam eden ve yapılacak olan spor yatırımlarını anlattı. İlçelere yeni futbol sahaları, Gençlik Merkezleri ve mini halı sahalar geliyor.
2013 yılındaki Akdeniz Oyunları ile birçok esere kavuşan Mersin’de gençler için yatırımlar hız kesmeden sürüyor. Modern ve gelişmiş tesislere yenileri ekleniyor. Mersin’in tüm ilçelerinde gençlerin spor faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri için yeni yatırımlar yapılıyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yeni yatırımları ve bunların hangi aşamada olduğunu anlattı. Bakan Elvan, Mersin’in 2013 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları ile birçok ile nasip olmayacak çok önemli ve modern tesislere kavuştuğunun altını çizdi. Bu tesislerin etkin kullanımı için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getiren Elvan, gençlerin spor alanlarına daha rahat erişimini sağlamak için her türlü yatırımın hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. Elvan, 2017 yılında yeni tesislerin inşasının başladığını, yeni projelerin de 2017 yılı yatırım programı ve ek yatırım programına alındığını dile getirdi. 
“Gençliğe Yatırım Geleceğe Yatırım”
Bakan Elvan, “Ak Parti hükümetleri döneminde her alanda olduğu gibi Gençlik Hizmetleri ve Spor alanında da önemli eserleri Mersin’e kazandırdık. Birçok şehrimize nasip olmayan modern ve dev tesisler Mersin’de mevcut. Bununla yetinmiyoruz. Gençlerimizin spor alanlarına erişimini kolaylaştırmak için yeni yatırımlar yapıyoruz. Gençlerimizin geleceği için her türlü yatırımı yapacağız. Gençliğe yatırım demek geleceğe yatırım demektir. Çok başarılı gençlerimiz var. Potansiyeli olduğu halde imkanları olmadığı için bunu ortaya koyamayan gençlerimiz var. Bu potansiyeli ortaya çıkaracağız. İl merkezinde ve ilçelerimizde gençlerimizin spor ve sosyal faaliyetlerini güçlendirecek yatırımları yapmaktan çekinmeyeceğiz.” dedi.
Elvan, 2017 yılı içerisinde birçok ilçede spor alanları yapım işlerinin yapılacağını belirterek, “Erdemli-Kayacı Futbol Sahası ve Basketbol sahası yapım işine başladık. Yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırım ve şu anda çalışmalar sürüyor. Yine aynı şekilde Mersin İzcilik ve Gençlik Kamplarının Modernizasyonunu yapıyoruz. Burada da yaklaşık 45 milyon liralık bir yatırım söz konusu.” ifadelerini kullandı. 
Birçok projede de yapım ihalesi aşamasına gelindiğini vurgulayan Elvan, “ Silfke Stadyumu’nun bakım ve onarımı ile aydınlatmasının yapılması işinde ihaleye yakında çıkılacak. Burada tahmini olarak 4 milyon liralık bir yatırım yaparak Silifke’mizi çok güzel bir stadyuma kavuşturmuş olacağız. Bunun dışında Aydıncık ilçemizde yapmayı planladığımız yaklaşık 3 milyon lira maliyetli futbol sahası için de çalışmalarımız hızla sürüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz proje ve maliyet çalışmalarını tamamladı ve bu yıl içeresinde ihalesini gerçekleştirecek.” dedi.
Yatırım Programında 6 Yeni Proje  
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2017 yılı yatırım programı ve ek yatırım programına yeni projelerin de alındığını müjdeledi. Bakan Elvan, “6 yeni projemizi de hayata geçiriyoruz. Bunları 2017 yılı yatırım programına ve 2017 yılı ek yatırım programına aldık. Mevcut iki katlı ve çok eski durumdaki boks ve eskrim salonunu yıkarak buraya Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezini yapacağız. Proje çalışmaları sürüyor, tamamlanır tamamlanmaz ihalesine çıkılacak. “ açıklamasını yaptı.
İlçelere Gençlik Merkezleri Geliyor
Mersin’in ilçelerinde Gençlik Merkezleri inşa edeceklerini vurgulayan Elvan, “Silifke, Akdeniz, Tarsus ve Erdemli ilçelerimize birer Gençlik Merkezi kazandıracağız, yatırım programına aldık. Şu anda bu 4 proje için arazi tahsis çalışmaları sürüyor. Tamamlanır tamamlanmaz proje çalışmaları başlayacak ve en kısa sürede de ihalelerine çıkılacak. Bunları çabucak tamamlayıp gençlerimizin hizmetine sunacağız. Yine bunlara ilave olarak Akdeniz ilçemizde bir de spor salonu inşa edeceğiz.” dedi.
Elvan, merkeze ve ilçelere uzak mahallere mini halı sahalar yapacaklarını da duyurdu.


0 Yorumlar

Yorum Gönder